Διαπεριφερειακός συντονισμός για την στήριξη του τομέα ελαιολάδου με πρωτοβουλία του Θόδωρή Βασιλόπουλου

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Γεωπόνος Τ.Ε. Θ. Βασιλόπουλος  Ο διαπεριφε...


Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Γεωπόνος Τ.Ε. Θ. Βασιλόπουλος 


Ο διαπεριφερειακός συντονισμός για την διεκδίκηση έκτακτης ενίσχυσης σε χιλιάδες παραγωγούς ελαιολάδου και επιτραπέζιων ελιών λόγω της ακαρπίας εξαιτίας των παγετών και η προγραμματική σύμβαση μεταξύ των Περιφερειών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας για την περιοχή της Νέδας που αναμένεται να υπογραφεί άμεσα κυριάρχησαν στην συνάντηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα με τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021 στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη. 

Σε ότι αφορά τον τομέα του ελαιολάδου η χώρα μας κατέθεσε αίτημα για την παροχή οικονομικής συνδρομής από την Κομισιόν αφού οι ζημιές αναμένεται να προκαλέσουν απώλεια ελαιοκάρπου από 70% έως 90% στα βασικά παραγωγικά κέντρα. 

Στην συνάντηση όπου παραβρέθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Νίκωνας Τζινιέρης, αρμόδιος για θέματα προγραμματισμού και ανάπτυξης και υπεύθυνος για θέματα αγροτικών και εγγείων βελτιώσεων συζητήθηκαν ακόμα το θέμα της σταφίδας αλλά και η δυνατότητα συνεργασίας των δύο Περιφερειών όσον αφορά σε αγορές για βιολογικά προϊόντα. 

Ο κ Νίκας μεταξύ άλλων αναφέρθηκε επίσης στην πρόταση που υπέβαλε πριν από μερικές ημέρες η Περιφέρεια Πελοποννήσου για ένταξη του νέου αυτοκινητόδρομου Λεύκτρο – Μεγαλόπολη – Αρχαία Ολυμπία στο Ταμείο Ανάκαμψης και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. 

Ο κ Βασιλόπουλος μετά την συνάντηση τόνισε: 

« Στις συναντήσεις που πραγματοποίησα στην περιφέρεια Πελοποννήσου αυτό το διήμερο διαπίστωσα εξαιρετικά θετικό κλίμα για τα αγροτικά κυρίως ζητήματα που απασχολούν τις δύο περιφέρειες. Μετέφερα επίσης σήμερα στον κ Νίκα τις θερμές ευχές του Περιφερειάρχη μας Νεκτάριου Φαρμάκη ενώ θα συνεχίσουμε την αγαστή συνεργασία σε όλα τα επίπεδα για τα κοινά μας θέματα.»

 

Σχόλια