Η Ρωσία "παγώνει" τον νόμο για τη σαμπάνια έως το τέλος του έτους

Η Ρωσία συμφώνησε να αναστείλει έως τις 31 Δεκεμβρίου την εφαρμογή του νέου νόμου που υποχρεώνει τους Γάλλους παραγωγούς σαμπάνιας να χαρακτ...


Η Ρωσία συμφώνησε να αναστείλει έως τις 31 Δεκεμβρίου την εφαρμογή του νέου νόμου που υποχρεώνει τους Γάλλους παραγωγούς σαμπάνιας να χαρακτηρίζουν τα προϊόντα τους ως αφρώδεις οίνους, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη ο αναπληρωτής υπουργός Εμπορίου, Franck Riester.

"Μετά από πολλές συζητήσεις, η Ρωσία θεσπίζει μορατόριουμ, στην εφαρμογή του νέου για τα κρασιά μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου. Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας να προστατεύσουμε τους παραγωγούς μας μακροπρόθεσμα”, ανέφερε ο Riester σε ανάρτησή του στο Twitter.

Ο ρωσικός νόμος απαιτεί από τους ξένους παραγωγούς αφρωδών οίνων να περιγράφουν τα προϊόντα τους ως τέτοια με κυριλλικούς χαρακτήρες στο πίσω μέρος των φιαλών - αλλά όχι και στο εμπρός μέρος, όπου μπορούν να συνεχίζουν να αναγράφουν τον όρο σαμπάνια. Αντίθετα, οι Ρώσοι παραγωγοί, "shampanskoye", επιτρέπεται να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν μόνο τον όρο σαμπάνια.

Ο νέος νόμος της Μόσχας οδήγησε την κυβέρνηση της Γαλλίας να απειλήσει με προσφυγή στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου.

Οι παραγωγοί σαμπάνιας καλωσόρισαν την απόφαση της Ρωσίας να αναστείλει την εφαρμογή των νέου νόμου για τα κρασιά.

Ο οργανισμός CIVC των Γάλλων παραγωγών σαμπάνιας ανέφερε σε ηλεκτρονική ανακοίνωσή του ότι θα παρακολουθεί στενά τις επιπρόσθετες συνομιλίες που θα διεξάγουν Ρωσία και Γαλλία μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους με στόχο την πλήρη αναγνώριση της ονομασίας "σαμπάνια” στη Ρωσία.


Η CIVC είχε ζητήσει από τα μέλη της να μποϊκοτάρουν τη Ρωσία μετά την θέσπιση του νόμου τον Ιούλιο, αλλά οι παραγωγοί ανακοίνωσαν τον προηγούμενο μήνα ότι αποφάσισαν να επανεκκινήσουν τις εξαγωγές τους στη χώρα.
πηγή:capital.gr

Σχόλια