Άρδευση ακριβείας με το ολοκληρωμένο σύστημα λήψης αποφάσεων για τις καλλιέργειες με χρήση καινοτόμων τεχνολογιών

  Μια πρωτοποριακή online πλατφόρμα για την άρδευση ακριβείας, ελεύθερης πρόσβασης για τους παραγωγούς, δημιούργησε το Ινστιτούτο Ελιάς, Υπο... 

Μια πρωτοποριακή online πλατφόρμα για την άρδευση ακριβείας, ελεύθερης πρόσβασης για τους παραγωγούς, δημιούργησε το Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών & Αμπέλου του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Μεσoγειακών Σπουδών, το Πολυτεχνείο Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο.

Σκοπός του έργου είναι η δωρεάν ενημέρωση των παραγωγών για τις αρδευτικές ανάγκες των κυριότερων καλλιεργειών της Κρήτης με γνώμονα την οικονομία νερού αλλά και τη βέλτιστη παραγωγή των καλλιεργειών.

 Μια καινοτόμα πλατφόρμα για άρδευση ακριβείας στα αγροτεμάχια της Κρήτης – Ελεύθερη πρόσβαση

 

Η online πλατφόρμα, η οποία είναι ήδη σε λειτουργία, δίνει πληροφορίες για κάθε αγροτεμάχιο σε όλη την Κρήτη (καλλιέργειες ελιάς, εσπεριδοειδών, αμπέλου και αβοκάντο). Συνδυάζει καινοτόμες τεχνολογίες, όπως, τεχνικές γεωφυσικής & δορυφορικής τηλεπισκόπησης, μετρήσεις πεδίου, μετεωρολογική πληροφορία, βάσεις δεδομένων αγροτεμαχίων του ΟΠΕΚΕΠE, καθώς και μοντέλο αρδευτικών αναγκών.

Για ελεύθερη πρόσβαση στην πλατφόρμα εδώ  

πηγή: ellinikigeorgia.gr

Σχόλια