Νέα αξιοποίηση με επένδυση 16 εκατομμυρίων για μονάδες Λευκών Μανιταριών

Μονάδα λευκών μανιταριών, που στην πλήρη ανάπτυξή της θα παράγει 320 τόνους τον μήνα και θα απασχολεί 120 άτομα, δρομολογεί η «Μανιτάρια Κεχ...


Μονάδα λευκών μανιταριών, που στην πλήρη ανάπτυξή της θα παράγει 320 τόνους τον μήνα και θα απασχολεί 120 άτομα, δρομολογεί η «Μανιτάρια Κεχαγιά»

Μια παραγωγική… πολιτεία λευκών μανιταριών σχεδιάζει στην Πέρινθο του Κιλκίς η leader στην αγορά «Μανιτάρια Κεχαγιά» στο πλαίσιο επένδυσης που θα ανέλθει σε 16 εκατ. ευρώ στην τριετία και θα αναπτυχθεί σε δύο φάσεις.Στην πρώτη φάση η εταιρεία θα δημιουργήσει μονάδα λευκών μανιταριών, προϋπολογισμού επένδυσης 8 εκατ. ευρώ, η οποία θα παράγει 160 τόνους λευκών μανιταριών τον μήνα. Στη δεύτερη φάση, έναν χρόνο μετά την ολοκλήρωση της πρώτης, θα υλοποιήσει ανάλογου ύψους επένδυση που θα διπλασιάσει την παραγωγική δυναμικότητα της νέας μονάδας, εκτινάσσοντάς την στους 320 τόνους τον μήνα. Μάλιστα, άμεσα θα δημιουργηθούν 60 νέες θέσεις εργασίας, ενώ στην πλήρη της ανάπτυξη η μονάδα θα απασχολεί 120 άτομα.

Οι παραγωγικές εγκαταστάσεις θα καλύψουν στο τέλος της τριετίας 30 στρέμματα σε μια συνολική επιφάνεια 70 στρεμμάτων στην Πέρινθο. Ήδη μάλιστα οι μπουλντόζες έχουν ξεκινήσει δουλειά. Η επένδυση έχει ενταχθεί στον επενδυτικό νόμο, αξιοποιώντας το εργαλείο των φοροαπαλλαγών, οπότε ουσιαστικά θα καλυφθεί από ίδια κεφάλαια και δανεισμό.

«Υπάρχει μεγάλη ζήτηση για τα λευκά μανιτάρια, την οποία αφουγκραστήκαμε. Σχεδιάζουμε αυτή την επένδυση την τελευταία διετία. Παρόμοιά της δεν έχει υλοποιηθεί ποτέ στη χώρα» λέει στη Voria ο Χρόνης Κεχαγιάς, ο ένας εκ των δύο αδερφών Κεχαγιά που βρίσκονται στο τιμόνι της εταιρείας. Σήμερα η «Μανιτάρια Κεχαγιά» εισάγει 1.000 τόνους λευκών μανιταριών τον μήνα από την Πολωνία για τις ανάγκες της εσωτερικής αγοράς.


πηγή: zougla.gr

Σχόλια