Θόοδωρος Βασιλόπουλος: Αίτημα παράτασης μέχρι τέλη Φεβρουαρίου 2022 για την παράδοση κορινθιακής σταφίδας

Την παράταση της ημερομηνίας παράδοσης ξηρής σταφίδας στις μεταποιητικές επιχειρήσεις για την καλλιεργητική περίοδο 2021( λήγει στις 30 Νοεμ...


Την παράταση της ημερομηνίας παράδοσης ξηρής σταφίδας στις μεταποιητικές επιχειρήσεις για την καλλιεργητική περίοδο 2021( λήγει στις 30 Νοεμβρίου) μέχρι και το τέλος Φεβρουαρίου 2022 ζήτησε με επιστολή του στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και την διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Γεωπόνος Τ.Ε Θεόδωρος Βασιλόπουλος. 

Στο αίτημα που υπέβαλε ο κ Βασιλόπουλος κάνει αναφορά στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με τα περσινά αποθέματα όπου ακόμα αναζητείται λύση για την απορρόφησή τους στην αγορά καθώς και στο τεχνικό κομμάτι προκειμένου να είναι επιλέξιμοι οι σταφιδοπαραγωγοί για τη συνδεδεμένη ενίσχυση που χορηγείται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. 

Μεταξύ άλλων στην επιστολή αναφέρει τα εξής: 

«Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αλλά κυρίαρχα σε Ηλεία και Αχαία καλλιεργούνται και παράγονται οι μεγαλύτερες ποσότητες κορινθιακής σταφίδας της χώρας. Είναι ήδη γνωστό το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τα περσινά αποθέματα με τους παραγωγούς να αγωνιούν για το μέλλον της καλλιέργειας για το οποίο θα πρέπει να εξαντλήσετε κάθε μέσο ώστε να απορροφηθούν οι συγκεκριμένες ποσότητες στην αγορά. 

Επίσης κάθε χρόνο τέτοια εποχή, παρατείνεται από το υπουργείο η σχετική προθεσμία παράδοσης της σταφίδας, δεδομένου ότι στις 30 Νοεμβρίου 2021 οπότε και λήγει η σχετική περίοδος, οι παραγωγοί δεν προλαβαίνουν να διαπραγματευτούν το προϊόν τους. 

Μετά και από σχετικό αίτημα των παραγωγών μας απευθύνουμε εκ νέου έκκληση για την χορήγηση παράτασης της προθεσμίας παράδοσης της ξηρής κορινθιακής σταφίδας έως τα τέλη Φεβρουαρίου 2022.»

Σχόλια