Ερώτηση Ελληνικής Λύσης : «Χωρίς αποζημίωση της περιόδου του κορωνοϊού παραμένουν οι καλλιεργητές οπωροκηπευτικών του Νομού Ηλείας»

Ερώτηση της Ελληνικής Λύσης με Θέμα : «Χωρίς αποζημίωση της περιόδου του κορωνοϊού παραμένουν οι  καλλιεργητές οπωροκηπευτικών του Νομού Ηλε...


Ερώτηση της Ελληνικής Λύσης με Θέμα : «Χωρίς αποζημίωση της περιόδου του κορωνοϊού παραμένουν οι  καλλιεργητές οπωροκηπευτικών του Νομού Ηλείας»

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,
Καλλιεργητές οπωροκηπευτικών του Νομού Ηλείας, τόσο υπαίθριων, όσο και προέλευσης θερμοκηπίου, μας ανέφεραν ότι υπέστησαν ζημιά από την μειωμένη διάθεση των προϊόντων τους, τόσο λόγω των αυστηρών υγειονομικών μέτρων και των «lockdown», που έπληξαν τις λιανικές αγορές, όσο και λόγω των ψυχολογικών επιπτώσεων στο αγοραστικό κοινό, που έπληξαν την ζήτηση, εξ’ αιτίας της πανδημίας του ιού «COVID-19».

Οι εν λόγω καλλιεργητές, όμως, δεν έλαβαν καμία κρατική ενίσχυση, μέχρι στιγμής, όπως πολλοί άλλοι καλλιεργητές αγροτικών προϊόντων, που υπέστησαν ζημιά από τις ίδιες ως άνω δυσμενείς συνέπειες της παραπάνω πανδημίας στον αγροτικό κλάδο.

Όπως γνωρίζετε, το εισόδημα των καλλιεργητών οπωροκηπευτικών έχει πληγεί από την πανδημία του κορωνοϊού, όπως περιγράψαμε ανωτέρω, με αποτέλεσμα να έχει μειωθεί δραματικά. 

Οι τελευταίοι, όπως χαρακτηριστικά μας αναφέρουν, δεν πήραν ούτε ένα ευρώ από τις αποζημιώσεις που αφορούν στα μέτρα αποκατάστασης του αγροτικού κλάδου λόγω των ανωτέρω επιπλοκών της περιόδου του κορωνοϊού, γεγονός που εντείνει τον προβληματισμό και την ανησυχία τους.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,


Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Προτίθεσθε να ενισχύσετε τους παραπάνω πληγέντες παραγωγούς οπωροκηπευτικών προϊόντων, είτε μέσω του ΕΛΓΑ, είτε μέσω άλλων κονδυλίων, προερχόμενων από οποιονδήποτε άλλον κρατικό φορέα ή πόρο της ΕΕ;


Ο Ερωτών Βουλευτής

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Σχόλια