Τι αλλάζει στις σταβλικές εγκαταστάσεις με το νέο νομοσχέδιο του ΥπΑΑΤ

Στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής ξεκίνησε την Πέμπτη, η συζήτηση για το νομοσχέδιο του ΥΠΑΑΤ, με θέμα «Μέτρα διευκόλυνσης και...


Στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής ξεκίνησε την Πέμπτη, η συζήτηση για το νομοσχέδιο του ΥΠΑΑΤ, με θέμα «Μέτρα διευκόλυνσης και εκσυγχρονισμού της ίδρυσης και λύνονται εκκρεμότητες χρόνων λειτουργίας κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, διατάξεις για τη διενέργεια ελέγχων και την επιβολή κυρώσεων και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων».

Το νομοθετικό κείμενο κατατέθηκε στη Βουλή τη Δευτέρα 15/11 και στοχεύει στην απλοποίηση και στην επιτάχυνση της αδειοδότησης των σταβλικών εγκαταστάσεων. Πολύ σημαντική είναι η δυνατότητα που δίνεται στους κτηνοτρόφους να χρησιμοποιήσουν και άλλα υλικά στα πρόχειρα καταλύματα, εκτός της λαμαρίνας, όπως πλαστικά πάνελ και μπετόν, εξέλιξη που θα συντελέσει στην ευζωία των ζώων. 

Επίσης, λύνεται ένα πρόβλημα με τους ιδιοκτήτες στάβλων εντός ορίων οικισμών, που επιθυμούσαν να εγκαταστήσουν αμελκτήριο, καθώς και κτηνοτρόφων σε περιοχές NATURA, που με το προηγούμενο καθεστώς υποχρεούνταν να κάνουν οικολογική αξιολόγηση από το πρώτο ζώο για να αδειοδοτηθούν. Πλέον, αυτό θα ισχύει για όσους έχουν πάνω από 300 ζώα.

Πηγή:eleftheria.gr

Σχόλια