Κάθοδος μηλοπαραγωγών στην Αθήνα

Την απόφασή τους να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην Αθήνα, ζητώντας συνάντηση με τον υπουργ...


Την απόφασή τους να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην Αθήνα, ζητώντας συνάντηση με τον υπουργό κ. Λιβανό, όπως και να δεσμευθεί η Κυβέρνηση ότι θα ενταχθούν τα μήλα στην ενίσχυση για τον κορονοϊό και δεν θα κοπεί η συνδεδεμένη ενίσχυση έλαβαν μηλοπαραγωγοί της Αγιάς, κατά τη διάρκεια χθεσινής σύσκεψης που πραγματοποίησαν στην ταβέρνα «Χατζάκος» η ΕΟΑΣΝΛ και οι Αγροτικοί Σύλλογοι του Δήμου Αγιάς.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ρίζο Μαρούδα «η κάθοδος στην πρωτεύουσα θα γίνει το επόμενο 10ήμερο με λεωφορεία, ενώ ήδη βρισκόμαστε σε επικοινωνία με μηλοπαραγωγούς της Ζαγοράς Πηλίου και της Μακεδονίας». 

Να σημειωθεί ότι το αίτημα για χορήγηση κορονοενίσχυσης στα μήλα αφορά την περσινή χρονιά, κατά τη διάρκεια της οποίας λόγω πανδημίας οι εξαγωγές «πάγωσαν», τα μήλα έμειναν απούλητα στις αποθήκες ή πουλήθηκαν σε τιμή κάτω του κόστους.

Η σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων αναφέρεται ακόμη στη μείωση του κόστους παραγωγής, καθώς οι αυξήσεις στα αγροεφόδια έχουν δημιουργήσει πρόβλημα ρευστότητας στα αγροτικά νοικοκυριά. 

Ακόμη η απάντηση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Στύλιου στην ερώτηση του βουλευτή Λάρισας του ΚΚΕ κ. Λαμπρούλη για το θέμα της συνδεδεμένης ενίσχυσης στα μήλα, κάστανα, αμύγδαλα έχει δημιουργήσει οργή και αγανάκτηση στους αγρότες της Αγιάς. 

Παίρνουν από την τσέπη των παραγωγών χιλιάδες ευρώ με μια απόφαση και μας «δουλεύουν ψιλό γαζί» να μπούμε ηλεκτρονικά να κάνουμε τα παράπονά μας και να τους «πείσουμε». 

Λες και δεν είναι πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να κόψει τη συνδεδεμένη ενίσχυση σε συγκεκριμένα προϊόντα. 

Λες και δεν ξέρει η κυβέρνηση τι σημαίνει αυτό για τους παραγωγούς και θέλει να «πειστεί». 

Απέφυγε να απαντήσει, κοινώς έκανε την «πάπια» για ποιους λόγους εξαιρούνται τα μήλα Αγιάς από την ενίσχυση λόγω των επιπτώσεων από τον κορονοϊό. Καμιά απάντηση…» καταλήγει η ανακοίνωση.

Γ.Ρ.

πηγή:eleftheria.gr

Σχόλια