Παράταση παραμονής εργατών γης

Μέχρι το τέλος του έτους θα μείνει ανοικτή η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για μετάκληση εργατών. Η διαμονή εργατών γης από τρίτες χώρες αφορά...


Μέχρι το τέλος του έτους θα μείνει ανοικτή η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για μετάκληση εργατών. Η διαμονή εργατών γης από τρίτες χώρες αφορά υπό προϋποθέσεις διάστημα έως 6 μηνών.

Η σχετική προθεσμία είχε λήξει στο τέλος Σεπτεμβρίου, επιτείνοντας τα προβλήματα στη συγκομιδή των εποχικών φρούτων.

Η Παράταση της διάταξης για τους εργάτες γης δόθηκε από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό, μετά από συνεργασία με τους συναρμόδιους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο και Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, και με στόχο τη στήριξη των Ελλήνων παραγωγών προκειμένου να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες τους σε εργατικά χέρια.

Συγκεκριμένα στο νομοσχέδιο για τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις κατατέθηκε τροπολογία του ΥΠΑΑΤ, με την οποία οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους για την μετάκληση των εργατών γης έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021, δεδομένου ότι η προθεσμία αυτή έληξε στις 30.09.2021.

Η διαμονή τους θα αφορά χρονικό διάστημα από 30 έως 90 ημέρες με δυνατότητα παράτασης για επιπλέον 90 ημέρες, δηλαδή, συνολικά θα μπορούν οι εργάτες γης να παραμείνουν στη χώρα για συνολικά 6 μήνες, εφόσον θα απασχοληθούν στις αγροτικές εργασίες.

πηγή:ertnews.gr

Σχόλια