Οι εισαγωγές λεμονιού προβληματίζουν τους παραγωγούς

Σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη φάση βρίσκεται η εμπορία του λεμονιού στην Κορινθία, με τη ζήτηση να έχει πέσει κατακόρυφα τις τελευταίες μέρες.  Ό...


Σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη φάση βρίσκεται η εμπορία του λεμονιού στην Κορινθία, με τη ζήτηση να έχει πέσει κατακόρυφα τις τελευταίες μέρες. 

Όπως εξηγεί ο γεωπόνος και παραγωγός λεμονιών Κωνσταντίνος Πάπας, «είμαστε στην αρχή της συγκομιδής, αλλά παράλληλα περνάμε και μία ύφεση. Φαίνεται ότι τα συσκευαστήρια έχουν στοκάρει αρκετές ποσότητες που δεν έχουν φύγει και για αυτό δεν υπάρχει κίνηση. Το Intertonato ξεκίνησε στα 60 λεπτά και έπεσε στη συνέχεια στα 50 για να φθάσουμε σήμερα στην αδυναμία πώλησης λόγω των εισαγωγών από την Τουρκία από ό,τι μας ενημερώνουν οι έμποροι».

Σε ό,τι έχει σχέση με την ποιότητα, ο κ. Πάπας τονίζει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με την ποιότητα των λεμονιών της περιοχής, αφού δεν δημιουργήθηκαν προβλήματα στους μήνες της παραγωγής. «Αξίζει, όμως, να επισημάνουμε το πρόβλημα με την έλλειψη νερού, αφού περάσαμε και το φθινόπωρο χωρίς βροχές, ενώ οι γεωτρήσεις ήταν στα όριά τους. 

Το πρόβλημα με την άρδευση είχε ως αποτέλεσμα τη μικροκαρπία σε όσες περιοχές δεν αρδεύτηκαν», προσθέτει. Το δεύτερο πρόβλημα που αντιμετώπισαν οι παραγωγοί ήταν η εμφάνιση του κόκκινου τετράνυχου της Ανατολής.

Όπως μας επεσήμανε ο Κωνσταντίνος Πάπας, «εμφανίσθηκε στις αρχές Σεπτέμβρη και έχει πλήξει μεγάλες εκτάσεις. Αυτό φυσικά έφερε αύξηση του κόστους παραγωγής για την καταπολέμησή του».


Σχόλια