Βάψιμο κορμών με Βορδιγάλειο πολτό

Συχνά παρατηρούμε κατά το φθινόπωρο και το χειμώνα κορμούς δέντρων με έναν έντονο μπλε η λευκό- μπλε χρωματισμό. Τι είναι και πως βοηθάει τα...


Συχνά παρατηρούμε κατά το φθινόπωρο και το χειμώνα κορμούς δέντρων με έναν έντονο μπλε η λευκό- μπλε χρωματισμό.

Τι είναι και πως βοηθάει τα δέντρα μας...

Αυτό οφείλεται στο βάψιμο των κορμών με Βορδιγάλειο πολτό. 

Το μπλε χρώμα οφείλεται στον χαλκό που περιέχει ο Βορδιγάλειος πολτός. 

Η επάλειψη με τον Βορδιγάλειο πολτό στους κορμός των δέντρων, βοηθά στην μακροζωία της καλλιέργειας και προστατεύει τα δέντρα από ασθένειες του " λαιμού".Η επάλειψη των κορμών με Βορδιγάλειο πολτό συστήνεται μετά από έντονη πτώση της θερμοκρασίας και παγετό. Οι χαμηλές θερμοκρασίες έχουν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία πληγών, σχισίματος και αποκόλλησης του φλοιού των δέντρων με αποτέλεσμα την είσοδο παθογόνων μικροοργανισμών, η οποία ευνοείται παράλληλα από βροχερό και υγρό καιρό, όπως για παράδειγμα το βακτήριο της Καρκίνωσης στην Ελιά και οι Σήψεις Λαιμού των δέντρων.


Ο Βορδιγάλειος πολτός είναι ένα από τα κατάλληλα προϊόντα που παρέχει ισχυρή προστασία έναντι των βακτηρίων και των σήψεων λαιμού σε πλήθος καλλιεργειών όπως ελιά, πυρηνόκαρπα, εσπεριδοειδή και ακρόδρυα και απολυμαίνει αποτελεσματικά τους κορμούς των δέντρων, διαθέτοντας εξαιρετικά χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ: agrology.eu

Σχόλια