Παρέμβαση Βασίλη Κεγκέρογλου για μέτρα στήριξης των παραγωγών σταφίδας

Την άμεση λήψη μέτρων για τη στήριξη των παραγωγών της Κρητικής και Κορινθιακής σταφίδας καθώς και άλλων προϊόντων που βρίσκονται στον αέρα,...


Την άμεση λήψη μέτρων για τη στήριξη των παραγωγών της Κρητικής και Κορινθιακής σταφίδας καθώς και άλλων προϊόντων που βρίσκονται στον αέρα, ζητά με ερώτηση του στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ο Γραμματέας της Κ.Ο και Βουλευτής Ηρακλείου, κ.Β.Κεγκέρογλου.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει, « η νέα λίστα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τις συνδεμένες ενισχύσεις εγείρει θύελλα αντιδράσεων και οδηγεί σε απόγνωση χιλιάδες παραγωγούς.


Από δημοσιεύματα του τοπικού τύπου προκύπτει ότι όχι μόνο δεν εντάσσεται στην λίστα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τις συνδεδεμένες ενισχύσεις η κρητική σουλτανίνα αλλά ακόμη και η κορινθιακή φαίνεται πως απεντάσσεται.

Επιπλέον, η κυβέρνηση φαίνεται να αφήνει εκτός της νέας λίστας συνδεδεμένων μέχρι στιγμής τη βιομηχανική ντομάτα, το ρύζι, τα μήλα, τα ζαχαρότευτλα, τους καρπούς με κέλυφος, τα πορτοκάλια,τα ροδάκινα χυμοποίησης, τα σπαράγγια και σηροτροφία και όσπρια ανθρώπινης κατανάλωσης, με τις αντιδράσεις του αγροτικού κόσμου να εντείνονται και να κλιμακώνονται.

Η υψηλή διατροφική αξία των ελληνικών παραγόμενων προϊόντων έχει αναγνωριστεί διεθνώς. Οι Έλληνες παραγωγοί και οι αγρότες υφίστανται τις επιπτώσεις της , πανδημίας και των θεομηνιών, με συνέπεια να είναι σε δεινή οικονομική θέση και να αδυνατούν ακόμη και να συνεχίσουν τη δραστηριότητα τους».


Σχόλια