Κοζάνη: Βροχή & ομίχλη έκαναν ζημιά στον κρόκο

Στο 40% με 50 % της παραγωγής αυτών των ημερών, έφτασε η ζημιά, στον κρόκο Κοζάνης την ώρα που βρισκόταν στην κορύφωσης της ανθοφορίας του. ...


Στο 40% με 50 % της παραγωγής αυτών των ημερών, έφτασε η ζημιά, στον κρόκο Κοζάνης την ώρα που βρισκόταν στην κορύφωσης της ανθοφορίας του.

Η βροχή των τελευταίων ημερών σε συνδυασμό με την ομίχλη κατέστρεψαν μέρος της παραγωγής την ώρα της συγκομιδής, σε μια χρονιά που όλα έδειχναν ότι θα ήταν καλή και οι προβλέψεις ευοίωνες. Σήμερα έφτασαν στις καλλιέργειες του κρόκου, γεωπόνοι του ΕΛΓΑ Κοζάνης για να καταγράφουν την ζημιά που προκάλεσαν οι καιρικές συνθήκες. 


Οι κροκοπαραγωγοί ζητούν τη βοήθεια της πολιτείας θέτοντας ως επιτακτική ανάγκη τις αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ. Όπως τονίζει και ο Πρόεδρος του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών το ασφάλιστρο που καταβάλλουν ανά στρέμμα, ανέρχεται στα 35 ευρώ. Χωρίς καμία ενίσχυση και αποζημίωση τα τελευταία 10 χρόνια, οι καλλιεργητές των 5.000 στρεμμάτων κρόκου ζητούν αυτήν την φορά την στήριξη του ΕΛΓΑ. 

Οι κροκοπαραγωγοί πάντως ευελπιστούν ότι η ανθοφορία θα συνεχιστεί και δεν θα πάνε οι κόποι τους χαμένοι, ευελπιστώντας ότι θα έχουν σύμμαχο τον καιρό και θα καταφέρουν να έχουν ένα καλύτερο εισόδημα, καλύπτοντας παράλληλα και την ζημιά.

ΕΡΤ Κοζάνης

πηγή:ertnews.gr

Σχόλια