Οι Αγροτοκτηνοτρόφοι της Κρήτης καλούν τους αιρετούς ύστερα από το φιάσκο με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ...

Ανικανοποίητα παραμένουν τα αιτήματά των αγροτών της Κρήτης, οι οποίοι δίνουν νέο ραντεβού την ερχόμενη Κυριακή (20/11) στις 18.00, προσκαλώ...


Ανικανοποίητα παραμένουν τα αιτήματά των αγροτών της Κρήτης, οι οποίοι δίνουν νέο ραντεβού την ερχόμενη Κυριακή (20/11) στις 18.00, προσκαλώντας Κρητικούς βουλευτές και αυτοδιοικητικούς σε νέα συνάντηση στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ένωσης Ηρακλείου.

Όπως επισημαίνεται από το Παγκρήτιο Συντονιστικό Όργανο Αγροτών, κατά την προχθεσινή συνάντηση στην αίθουσα της ΕΑΣΗ σε σχέση με τα αποτελέσματα του συλλαλητηρίου των Κρητών αγροτών στην Αθήνα και τις επαφές με την ηγεσία του ΟΠΕΚΕΠΕ και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στις 9 και 10 Νοεμβρίου, διαπιστώθηκε ότι δεν ικανοποιήθηκαν τα αιτήματά τους και συγκεκριμένα:

  • Δεν ικανοποιήθηκαν τα αιτήματα τεχνικής φύσης, σχετικά με ζητήματα μη πληρωμής κατά την προκαταβολή των επιδοτήσεων Οκτωβρίου.
  • Το πρόβλημα είναι μεγάλο και αφορά παραγωγούς τόσο της φυτικής όσο και της ζωικής παραγωγής.
  •  Το ζήτημα επηρεάζει την ευρύτερη τοπική οικονομία και δραστηριότητα του νησιού και όχι μόνο τους αγροτοκτηνοτρόφους.
  • Εντοπίζεται μεγάλος κίνδυνος στην επόμενη προγραμματική περίοδο, κατά την προσεχή δεκαετία να απολέσει μεγάλο ποσοστό κοινοτικών πόρων.
  •  Τα εξαιρετικά προϊόντα της Κρήτης όπως η σταφίδα, το λάδι, τα κηπευτικά, τα τυροκομικά, το κρέας κ.α να χάσουν την οικονομική αξία τους ως προς την διατροφική προσφορά μέσω των ελληνοποιήσεων και της γενικότερης πολιτικής αδράνειας του υπουργείου.

Κατά τη συνάντηση αναμένεται να ληφθούν καίριες αποφάσεις για την Κρήτηπηγή:patris.gr

Σχόλια