Β. Κόκκαλης: Ανεπίτρεπτη η απόρριψη αγροτικών αιτήσεων για μειωμένο ρεύμα λόγω οφειλών στην εφορία

Ως μέτρο «ανεπίτρεπτο και αντικοινωνικό» χαρακτηρίζει ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Βασίλης Κόκκαλης, την απόρριψη αιτήσεων αγροτών ...


Ως μέτρο «ανεπίτρεπτο και αντικοινωνικό» χαρακτηρίζει ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Βασίλης Κόκκαλης, την απόρριψη αιτήσεων αγροτών για μειωμένο ρεύμα λόγω οφειλών στην εφορία.

Σε σχετική του δήλωση ο κ. Κόκκαλης σημειώνει μεταξύ άλλων τα εξής: 

«Η απόρριψη αιτήσεων αγροτών για ένταξη στο μειωμένο αγροτικό ρεύμα (ΕΤΜΕΑΡ) λόγω οφειλών στην εφορία, στην παρούσα δυσμενή οικονομική συγκυρία αποτελεί ένα ακόμη ανεπίτρεπτο και αντικοινωνικό μέτρο της κυβέρνησης Μητσοτάκη.


Έχω προτείνει από το περασμένο καλοκαίρι να υιοθετηθεί από το υπουργείο Οικονομικών η αποσύνδεση της ένταξης στο μειωμένο τιμολόγιο ηλεκτρικού ρεύματος, από τις φορολογικές και ασφαλιστικές εισφορές.

Επιπρόσθετα, πρέπει να γίνεται έγκαιρα η εκκαθάριση των οφειλών από τον ΕΦΚΑ, γιατί πολλοί αγρότες απορρίπτονται από τα προγράμματα ως δυνητικοί δικαιούχοι. Αυτονόητα και απλά πράγματα που κάποιοι ακούσια ή εκούσια τα κάνουν να μοιάζουν με ανυπέρβλητους σκοπέλους».

πηγή:ertnews.gr

Σχόλια