Επαγγελματικά δικαιώματα Γεωπόνων Π.Ε. : "Κάηκε" τροπολογία στη Βουλή λόγω εξίσωσης πτυχίων Κολλεγίων - Πανεπιστημίων

Αποσύρθηκε η τροπολογία για τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων των νέων Γεωπονικών Τμημάτων των Πανεπιστημίων της χώρας Συνέβη κι αυ...


Αποσύρθηκε η τροπολογία για τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων των νέων Γεωπονικών Τμημάτων των Πανεπιστημίων της χώρας

Συνέβη κι αυτό στη Βουλή. Μία παράγραφος για την επαγγελματική εξίσωση των πτυχίων των Κολλεγίων με τα αυτά των ελληνικών Πανεπιστημίων , οδήγησε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτική Ανάπτυξης , στην απόσυρση της τροπολογίας, η οποία θα ψηφίζονταν σήμερα, για τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων των νέων Γεωπονικών Τμημάτων των Πανεπιστημίων της χώρας.

"Η τροπολογία αποσύρεται για νομοτεχνικούς λόγους και θα επανέλθει ως άρθρο σε επόμενο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης. Δεν είναι λοιπόν, προς συζήτηση σήμερα ούτε προς ψήφιση" ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Αγροτική Ανάπτυξης Σπ. Λιβανός.

Ολα ξεκίνησαν όταν κατά τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή ο Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Μ. Κατρίνης έθεσε το θέμα ως εξής:

"Εμείς διατυπώνουμε τις έντονες ενστάσεις μας σε ό,τι αφορά τη δεύτερη παράγραφο του άρθρου 2. Φέρνετε στην ουσία εκ του πονηρού -και σε αυτό δεν αναφέρθηκε ο Υπουργός- με την τροπολογία αυτή, με την παράγραφο β του άρθρου 2 της συγκεκριμένης τροπολογίας με γενικό αριθμό 1141 και με ειδικό 37, από την πίσω πόρτα την εξίσωση κολλεγίων με ΑΕΙ στη βάση του ότι δίνετε τη δυνατότητα άσκησης του επαγγέλματος του γεωπόνου στα νεοσυσταθέντα τμήματα μιας σειράς πανεπιστημίων, που αναφέρονται στην πρώτη παράγραφο του δεύτερου άρθρου. Αλλά πονηρά, όπως είπαμε, στη δεύτερη παράγραφο βάζετε την εξίσωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων κολεγίων τριτοετούς φοίτησης δηλαδή με τα πέντε χρόνια που χρειάζονται για να σπουδάσουν οι διάφορες ειδικότητες στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Κύριε Υπουργέ, ζητούμε την απόσυρση της συγκεκριμένης παραγράφου. Ζητούμε και πραγματικά θέλουμε να τοποθετηθείτε. Για αυτήν την παράγραφο ζητούμε την απόσυρσή της.


Φυσικά δεν είμαστε αντίθετοι στην πρώτη παράγραφο του δεύτερου άρθρου της τροπολογίας, ότι δίνεται η δυνατότητα των επαγγελματικών δικαιωμάτων γεωπόνων σε μια σειρά από σχολές που προκύπτουν από συγχωνεύσεις. Σε αυτό θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε. Όμως δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε όσο υπάρχει αυτή η κατάπτυστη δεύτερη παράγραφος. Ζητάμε λοιπόν την απόσυρσή της και ζητάμε από όλα τα κόμματα να τοποθετηθούν και για αυτό και για τις τροπολογίες του Κομμουνιστικού Κόμματος".

Το επίμαχο σημείο της τροπολογίας

Το επίμαχο σημείο της τροπολογίας που οδήγησε στην απόσυρση ολόκληρης της τροπολογίας , έχει ως εξής:
ΠΗΓΉ:esos.gr

Σχόλια