Νότια Πιερία: Καταστροφή καλλιεργειών από αγριοπερίστερα..

Σύμφωνα με τους ειδικούς τα σμήνη προέρχονται από οικόσιτα περιστέρια που κάποια στιγμή αφέθηκαν ελεύθερα και λόγω της συχνής αναπαραγωγής τ...


Σύμφωνα με τους ειδικούς τα σμήνη προέρχονται από οικόσιτα περιστέρια που κάποια στιγμή αφέθηκαν ελεύθερα και λόγω της συχνής αναπαραγωγής τους δημιούργησαν υπερπληθυσμούς στην περιοχή

Σμήνη από αγριοπερίστερα καταστρέφουν, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, τους καρπούς των καλλιεργειών στη Νότια Πιερία και συγκεκριμένα στην περιοχή του Βαρικού Λιτοχώρου από όπου και το φωτογραφικό υλικό που συνοδεύει το ρεπορτάζ του olympusmera.gr.

Τα αγριοπερίστερα αποτελούν και την κύρια αιτία για την καταστροφή της παραγωγής των ηλίανθων την περυσινή χρονιά. Αγρότες της περιοχής επισημαίνουν ότι ο πληθυσμός τους φέτος έχει αυξηθεί κατακόρυφα και η «προτίμησή» τους φέτος είναι σε καλλιέργειες από σιτάρι.

Σύμφωνα με τους ειδικούς τα σμήνη από τα αγριοπερίστερα προέρχονται από οικόσιτα περιστέρια που κάποια στιγμή αφέθηκαν ελεύθερα και λόγω της συχνής αναπαραγωγής τους δημιούργησαν υπερπληθυσμούς στην περιοχή.


Σχόλια