Κόστος παραγωγής, ηλεκτρικό ρεύμα & αγροτικό πετρέλαιο τα θέματα που έθεσαν αγρότες στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖA Αλέξη Τσίπρα

Το αυξημένο κόστος παραγωγής κυριάρχησε στα θέματα που έθεσαν αγρότες του Τυρνάβου στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα κατά την επίσκεψ...


Το αυξημένο κόστος παραγωγής κυριάρχησε στα θέματα που έθεσαν αγρότες του Τυρνάβου στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα κατά την επίσκεψή του χθες το μεσημέρι στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Επεξεργασίας και Πώλησης Οπωροκηπευτικών Προϊόντων (ΑΣΕΠΟΠ) Τυρνάβου.

Στο πλαίσιο περιοδείας του στη Θεσσαλία ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε τον ΑΣΕΠΟΠ που έχει 120 μέλη - παραγωγούς και δραστηριοποιείται στη συγκέντρωση, συσκευασία - τυποποίηση και πώληση των προϊόντων της περιοχής. 

Τον κ. Τσίπρα υποδέχθηκε ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού, Σωτήρης Ταμπόσης ο οποίος εκ μέρους του Δ.Σ. του ΑΣΕΠΟΠ έθιξε το θέμα του κόστους, σημειώνοντας μεταξύ άλλων τις αυξήσεις, από 30 έως 50% στα φάρμακα, 60% στα λιπάσματα, 30% στα είδη συσκευασίας και όλη την πρώτη ύλη.

Προσθέτοντας ότι δεν έχει υπολογιστεί η επίπτωση από την αύξηση στην τιμή του ρεύματος, με τις αυξήσεις παράλληλα στις τιμές του πετρελαίου και του αερίου, με τον κ. Ταμπόση να σημειώνει τέλος την ανάγκη στήριξης των υγιών συνεταιριστικών μονάδων.

Άλλοι αγρότες της περιοχής έθιξαν πρόσθετα τα θέματα, όπως των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ, της ανάδειξης της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης και του κλειστού εργοστασίου στη Λάρισα, των φραγμάτων κ.α. Τον κ. Τσίπρα πλαισίωναν οι βουλευτές, Άννα Βαγενά, Βασ. Κόκκαλης, ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Στ. Αραχωβίτης, ο γραμματέας της ΝΕ Λάρισας, Βασ. Ζωγράφος καθώς και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΗΓΉ:eleftheria.gr

Σχόλια