Πυροβόλησαν και σκότωσαν αίγαγρο στο Φαράγγι της Σαμαριάς

Ένας θηλυκός Κρητικός Αίγαγρος θανατώθηκε από λαθροκυνηγούς στον εθνικό δρυμό Λευκών Ορέων, κοντά στην είσοδο του φαραγγιού της Σαμαριάς, σ...


Ένας θηλυκός Κρητικός Αίγαγρος θανατώθηκε από λαθροκυνηγούς στον εθνικό δρυμό Λευκών Ορέων, κοντά στην είσοδο του φαραγγιού της Σαμαριάς, στον Ομαλό.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Δασαρχείο Χανίων, το Σάββατο, γύρω στα μεσάνυχτα ο δασοφύλακας του φυλακίου στο Ξυλόσκαλο Ομαλού άκουσε πυροβολισμό πάνω από το δασικό φυλάκιο και εντόπισε, σε κοντινή απόσταση δυο άτομα με φακούς, τα οποία τράπηκαν σε φυγή με ιδιωτικό όχημα. Σε έλεγχο που έκανε ο δασοφύλακας στη συνέχεια, εντόπισε το νεκρό ζώο. 

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δασών, πρόκειται για “πράξη νυχτερινής ανανδρίας από δειλούς που θεωρούν «μαγκιά» την θήρευση απαγορευμένων και αυστηρά προστατευομένων ζώων. Zώων που για την προστασία αυτών κηρύχτηκε η ευρύτερη περιοχή Εθνικός Δρυμός. Πράξη άνανδρη που επαναλαμβάνεται μετά από δέκα έτη καθώς το 2011 βρέθηκαν τέσσερις σκοτωμένοι Αίγαγροι του Εθνικού Δρυμού. Η Δ/νση Δασών Χανίων θα προβεί σε πρωτόκολλο μήνυσης και ενημερώνει τους Χανιώτες ότι βρίσκεται εδώ για την προστασία του δασικού και θηραματικού πλούτου του νομού”.


πηγή:ertnews.gr

Σχόλια