Πίνεις δε πίνεις τσίπουρο πρέπει να γνωρίζεις! -Ξεκίνησε πριν 700 χρόνια από το Άγιον Όρος...

Πίνεις δε πίνεις τσίπουρο πρέπει να γνωρίζεις! Ξεκίνησε πριν 700 χρόνια από το Άγιον Όρος. Αυτό κι αν είναι «ευλογημένο».Το τσίπουρο είναι η...


Πίνεις δε πίνεις τσίπουρο πρέπει να γνωρίζεις!
Ξεκίνησε πριν 700 χρόνια από το Άγιον Όρος. Αυτό κι αν είναι «ευλογημένο».Το τσίπουρο είναι η γεωγραφική ένδειξη για το ρακί στεμφύλων σταφυλής στην ηπειρωτική Ελλάδα. Είναι ένα ελληνικό οινοπνευματώδες ποτό το οποίο ξεκίνησε την πορεία του πριν από επτά περίπου αιώνες στα μοναστήρια του Αγίου Όρους. Η τσικουδιά είναι η αντίστοιχη γεωγραφική ένδειξη για την Κρήτη και τα νησιά του Αιγαίου. Σε άλλες χώρες, παρόμοια ποτά είναι η ιταλική γκράπα, το αράκ της Μέσης Ανατολής και η ζιβανία της Κύπρου.

Το τσίπουρο έχει τις περισσότερες φορές 36 με 45 αλκοολικούς βαθμούς. Δεν πρέπει να συγχέεται με το ούζο, ποτό με διαφορετικό τρόπο παρασκευής.

Η παραγωγή του τσίπουρου χάνεται μέσα στο βάθος του χρόνου, λέγεται όμως πως ξεκίνησε τον 14ο αιώνα στο Άγιο Όρος από μοναχούς που διαβιούσαν εκεί. Με τα χρόνια εξαπλώθηκε σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, κυρίως στη Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία και την Κρήτη.

Μέχρι τις τελευταίες δεκαετίες του 20ού αιώνα η παραγωγή τσίπουρου γινόταν αποκλειστικά «κατ- οίκον», δεν υπήρχε δηλαδή μαζική βιομηχανική παραγωγή. Από παλιά, ένα άχρωμο οινοπνευματώδες ποτό παράγεται και πίνεται κάθε χρόνο σε ολόκληρη τη Μεσόγειο. Είναι γνωστό με διάφορα ονόματα: τσίπουρο, αράκ, γκράππα. Αποστάζεται από τα παραπροϊόντα του κρασιού, σαν ο άνθρωπος να θέλησε να εκμεταλλευτεί όσο το δυνατόν περισσότερο το αμπέλι.

Τσίπουρο ονομάζεται στην Ελλάδα το απόσταγμα από στέμφυλα. Παράδοση στην παραγωγή τσίπουρου έχουν η Μακεδονία, η Κρήτη, η Θεσσαλία, και η Ήπειρος. Τα τελευταία χρόνια και η Πελοπόννησος.

Πρώτη ύλη για την παραγωγή αποστάγματος είναι τα στέμφυλα, δηλαδή η μάζα που απομένει μετά την συμπίεση του σταφυλοπολτού, με σκοπό την παραγωγή κρασιού. Αυτή η μάζα αποτελείται από τους φλοιούς των σταφυλιών, τα γίγαρτα (κουκούτσια) ενώ περικλείει και κάποιο ποσοστό αζύμωτου γλεύκους (μούστου), γλεύκους σε ζύμωση ή και πλήρως ζυμωμένου γλεύκους (κρασιού). 
Γενικά, τα γίγαρτα αποτελούν το 3-6%, η φλούδα το 6-9% και η σάρκα το 75-85% αυτής της μάζας. Η σάρκα του σταφυλιού αποτελείται κατά 0,5% από στερεά συστατικά. Τα στέμφυλα, για να δώσουν οινοπνευματώδες απόσταγμα, θα πρέπει αφενός να μην έχουν αποστραγγιστεί εντελώς και αφετέρου να έχουν υποστεί αλκοολική ζύμωση, ώστε τα σάκχαρα του εναπομένοντος μούστου να μετατραπούν σε αλκοόλη. 

Το τσίπουρο μπορεί να παραχθεί από στέμφυλα που είναι ζυμωμένα και προέρχονται από ερυθρή οινοποίηση με μικρότερη ή μεγαλύτερη ποσότητα κρασιού. Ακόμη, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στέμφυλα που ζυμώνονται ξεχωριστά, από τον κύριο όγκο του γλεύκους, τα οποία προέρχονται από λευκά σταφύλια, αλλά και από ερυθρά σταφύλια, τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή ροζέ ή λευκού κρασιού με απευθείας συμπίεση.

Πρώτη ενέργεια για την παραγωγή αποστάγματος από λευκά αζύμωτα στέμφυλα είναι η ζύμωσή τους. Η ζύμωση διαρκεί περίπου 30 ημέρες, όταν τα στέμφυλα ζυμώνονται μόνα τους, και πολύ λιγότερο όταν ζυμώνονται μαζί με το μούστο. 

Κατά την πρώτη απόσταξη παίρνουμε ένα απόσταγμα (σούμα) που αποτελεί το 15 με 20% του αρχικού όγκου. Μετά το τέλος της απόσταξης, το υπόλειμμα απορρίπτεται. Στη δεύτερη απόσταξη γεμίζουμε τον άμβυκα (καζάνι) κατά 80-90% με σούμα. 

Πολλές φορές, το προϊόν που λαμβάνεται από την πρώτη απόσταξη καταναλώνεται χωρίς να υποστεί δεύτερη απόσταξη. Το διπλοαποσταγμένο τσίπουρο, όμως, είναι καθαρότερο και λεπτότερο σε άρωμα και γεύση.

Στη δεύτερη απόσταξη είναι δυνατόν να προσθέσουμε αρωματικές πρώτες ύλες όπως γλυκάνισο, μάραθο, γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο και μαστίχα. Μετά τη δεύτερη απόσταξη αφαιρούμε το πρώτο 0,5 με 1 λίτρο. Έχει μεγάλο αλκοολικό βαθμό και αποτελεί την «κεφαλή». 

Κατόπιν συλλέγουμε την «καρδιά» η οποία αντιπροσωπεύει το 50% του αρχικού όγκου. Είναι το κλάσμα που περιέχει τα επιθυμητά συστατικά και το οποίο, αφού αραιωθεί για να επιτύχουμε τους επιθυμητούς αλκοολικούς βαθμούς, θα δοθεί στην κατανάλωση ως τσίπουρο. 

Το υπόλοιπο, την «ουρά», το συλλέγουμε και το τοποθετούμε στα στέμφυλα ή στη σούμα για να γίνει νέα απόσταξη. Καλός αλκοολικός βαθμός θεωρείται αυτός των 38-45% κατ- όγκο.

Η παρακολούθηση της απόσταξης θέλει μεγάλη προσοχή. Η θέρμανση του άμβυκα μπορεί να γίνει με ξύλα, κάρβουνο ή υγραέριο. Στην περίπτωση ξύλων ή κάρβουνου, η θέρμανση ρυθμίζεται ανάλογα με την τροφοδοσία και με την παροχή αέρα, ανοίγοντας ή κλείνοντας την πόρτα που βρίσκεται κάτω από την εστία. Οι ατμοί νερού, αλκοόλης και άλλων πτητικών συστατικών θα κατευθυνθούν προς τον ψυκτήρα και θα παραληφθούν ως απόσταγμα.

Ο σύγχρονος τρόπος παρασκευής τσίπουρου από βιομηχανικές μονάδες γίνεται με τη μέθοδο της κλασματικής απόσταξης -ασυνεχούς απόσταξης κυρίως-, όπου χρησιμοποιούνται υψηλής ποιότητας κατασκευής ατμοκάζάνα, πλήρως ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενα και ελεγχόμενα. 

Αυτό επιτρέπει την παρασκευή ενός πολλαπλά αποσταγμένου προϊόντος υψηλής ποιότητας, μειώνοντας τις ανεπιθύμητες ουσίες της απόσταξης στο ελάχιστο και επιτρέποντας στον παραγωγό να κάνει την επιθυμητή ανάμειξη μεταξύ κεφαλών, καρδιάς και ουρών.

Η πώληση αποσταγμάτων για απ- ευθείας κατανάλωση ήταν απαγορευμένη μέχρι το 1988. Μόνο οι αμπελουργοί σε ορισμένες περιοχές είχαν το δικαίωμα να αποστάζουν και να εμπορεύονται, σε τοπικό επίπεδο, τα στέμφυλα, ενώ επιτρεπόταν και η πώληση του αποστάγματος σε εταιρείες παραγωγής οινοπνεύματος. 

Σήμερα, με την ψήφιση νόμου από το 1988 για την παραγωγή αποστάγματος στέμφυλων, επιτρέπεται η παραγωγή και διάθεση τσίπουρου σε όλη την Ελλάδα μόνο με ειδική άδεια. Το τσίπουρο αυτό φορολογείται, ενώ η διάθεση του μη εμφιαλωμένου (χύμα) αποστάγματος απαγορεύεται.

Παρασκευή

Το τσίπουρο παρασκευάζεται με την απόσταξη στέμφυλων (ή στράφυλα ή τσίπουρα) δηλαδή από τα ράκη (υπολείμματα) των σταφυλιών που μένουν μετά το πάτημα και την εξαγωγή του μούστου για την παραγωγή κρασιού. Επίσης είναι δυνατή η απόσταξη ολόκληρων των σταφυλιών, οπότε σε αυτήν την περίπτωση η απόδοση είναι μεγαλύτερη, ή και έτοιμου κρασιού. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο λευκά όσο και κόκκινα σταφύλια.

Κατά την απόσταξη προστίθενται κάποιες φορές στον αποστακτήρα, εκτός από τα στέμφυλα, διάφορες αρωματικές ουσίες, όπως γλυκάνισος, μάραθος κ.ά. ή στην Κρήτη φύλλα καρυδιάς. Ο γλυκάνισος είναι η αιτία του "ασπρίσματος" του τσίπουρου όταν προστίθεται νερό ή πάγος.

Συχνά το τσίπουρο αποστάζεται και δεύτερη φορά, αφού έτσι βελτιώνεται η ποιότητά του.

Κατανάλωση

Το τσίπουρο αποτελεί διαδεδομένο ποτό σε πολλές περιοχές της Ελλάδας

Το τσίπουρο σερβίρεται σε μικρά ποτήρια και καταναλώνεται κάποιες φορές σκέτο, αλλά συνήθως σε συνοδεία με μεζέδες. Εκλεκτοί μεζέδες για τσίπουρο θεωρούνται ο παστουρμάς, τα παστά και οι ελιές. Πολλές φορές προστίθεται στο ποτό νερό ή πάγος. Σε κάποια δε μοναστήρια του Αγίου Όρους οι μοναχοί υποδέχονται τους επισκέπτες με τσίπουρο και ένα λουκούμι, ο συνδυασμός των οποίων χαλαρώνει τους μύες και προσφέρει ενέργεια.

Αν και το τσίπουρο υπήρξε ανέκαθεν «οικιακό» ποτό, τις τελευταίες δεκαετίες αποτελεί είδος ευρείας κατανάλωσης σε ταβέρνες και άλλα σχετικά καταστήματα· εξάλλου, περίφημα είναι τα γνωστά τσιπουράδικα σε πολλές -κυρίως παραθαλάσσιες- περιοχές της Ελλάδας, τα οποία προσφέρουν τσίπουρο συνοδεία μιας μεγάλης ποικιλίας τσιπουρομεζέδων.

Στα περισσότερα τέτοια τσιπουράδικα (αντίστοιχα για το ούζο είναι τα ουζερί) το τσίπουρο σερβίρεται συνήθως σε φιαλίδια των 50 ml, τα λεγόμενα εικοσπεντάρια, ενώ χαρακτηριστική λαϊκή έκφραση ορμώμενη εξ αυτού είναι και το «πιάσε ένα -κοσπεντάρ-», που δηλώνει παραγγελία για ένα φιαλίδιο των 50 ml. Ανάλογοι της παραγγελίας (αριθμός ατόμων, ποσότητα παραγγελίας) είναι και οι μεζέδες, οι οποίοι εμφανίζονται κατά τη διάρκεια της οινοποσίας με «γαστρονομική πρόοδο»· αρχικά κάτι λιτό, όπως λίγο τυρί και ελιές, και σταδιακά όλο και πιο περίπλοκες γεύσεις, όπως μύδια σαγανάκι και καβουροκροκέττες.

Η όλη διαδικασία αποτελεί μια τελετουργία, ο σκοπός της οποίας για τον συνδαιτημόνα δεν είναι ούτε να μεθύσει, ούτε να χορτάσει, αλλά να παρατείνει την κοινωνική συναναστροφή και την ευχάριστη διάθεση στο μέγιστο δυνατό. Η όλη διαδικασία είναι μάλλον συνηθέστερη τις μεσημεριανές παρά τις βραδινές ώρες.


Σχόλια

Όνομα

''ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΣ'' ΓΕΩΠΟΝΟΣ,2,0ΑΕΔ,1,120 ΔΟΣΕΙΣ,6,1540,1,176,3,1821,1,1940,1,4Ε,3,4Χ4,1,7ο Φεστιβάλ Ελιάς και Ελαιολάδου,2,α,1,Α ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ,1,ΑΑΔΕ,102,ΑΒΓΑ,10,ΑΒΔΗΡΑ,1,ΑΒΕΡΩΦΕΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ,16,ΑΒΟΚΑΝΤΟ,31,ΑΒΡΑΜΑΚΗΣ,2,ΑΒΡΩΝΙΑ,2,ΑΓΑΘΟΠΟΥΛΟΥ,2,ΑΓΑΥΗ,1,ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ,1,ΑΓΓΕΛΙΑ,6,ΑΓΓΕΛΙΑ ΕΥΡΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ,49,ΑΓΓΛΙΑ,7,ΑΓΓΛΙΚΑ,1,ΑΓΓΟΥΡΙΑ,11,ΑΓΓΟΥΡΙΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ,1,ΑΓΕ,1,ΑΓΕΛΑΔΕΣ,43,ΑΓΕΛΑΔΟΤΡΟΦΙΑ,8,ΑΓΕΛΕΣ,1,ΑΓΕΛΕΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ,2,ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ,2,ΑΓΙΑ,1,ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ,1,ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ,4,ΑΓΙΟΣ ΤΡΥΦΩΝΑΣ,3,ΑΓΚΙΝΑΡΑ,14,ΑΓΚΟΛΑ,1,ΑΓΝΟ,7,ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ,5,ΑΓΟΡΑΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ,1,ΑΓΟΡΑΝΟΜΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ,2,ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ,24,ΑΓΟΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ,2,ΑΓΡΑΝΑΠΑΥΣΗ,8,ΑΓΡΑΦΑ,4,ΑΓΡΕΡΓΑΤΕΣ,241,ΑΓΡΙΑ ΑΛΟΓΑ,11,ΑΓΡΙΑ ΖΩΑ,124,ΑΓΡΙΑ ΜΥΡΤΙΛΑ,1,ΑΓΡΙΑ ΠΑΝΙΔΑ,2,ΑΓΡΙΑ ΠΟΥΛΙΑ,4,ΑΓΡΙΑ ΠΤΗΝΑ,26,ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ,8,ΑΓΡΙΑ ΦΡΟΥΤΑ,1,ΑΓΡΙΑ ΧΟΡΤΑ,5,ΑΓΡΙΑΓΚΙΝΑΡΑ,2,ΑΓΡΙΑΠΙΔΙΑ,1,ΑΓΡΙΕΛΑΙΟ,1,ΑΓΡΙΝΑ,1,ΑΓΡΙΝΙΟ,2,ΑΓΡΙΟ ΚΑΣΤΑΝΟ,1,ΑΓΡΙΟ ΤΡΑΙΝΤΑΦΥΛΛΟ,1,ΑΓΡΙΟΑΓΚΙΝΑΡΑ,3,ΑΓΡΙΟΑΧΛΑΔΙΑ,2,ΑΓΡΙΟΒΟΥΒΑΛΟΣ,1,ΑΓΡΙΟΓΑΛΟΣ,1,ΑΓΡΙΟΓΑΤΑ,2,ΑΓΡΙΟΓΙΔΟ,10,ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΑ,154,ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ,24,ΑΓΡΙΟΔΑΜΑΣΚΗΝΟ,1,ΑΓΡΙΟΚΑΤΣΙΚΑ,3,ΑΓΡΙΟΚΕΡΑΣΙΑ,1,ΑΓΡΙΟΚΟΥΝΕΛΑ,2,ΑΓΡΙΟΚΟΥΝΕΛΟΣ,2,ΑΓΡΙΟΛΟΥΛΟΥΔΑ,2,ΑΓΡΙΟΜΕΛΙΣΣΕΣ,2,ΑΓΡΙΟΠΕΡΙΣΤΕΡΑ,1,Αγριοποϊνσέτια,1,ΑΓΡΙΟΣΦΗΚΑ,1,ΑΓΡΙΟΤΡΑΙΝΤΑΦΥΛΛΙΑ,2,ΑΓΡΙΟΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ,1,ΑΓΡΙΟΧΟΙΡΟΙ,55,ΑΓΡΙΟΧΟΡΤΑ,1,ΑΓΡΟΔΑΣΙΚΑ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΑ,1,ΑΓΡΟΔΑΣΟΠΟΝΙΑ,4,ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΗ,175,ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ,23,ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΠΑΡΚΟ,2,ΑΓΡΟΕΦΟΔΙΑ,15,ΑΓΡΟΙΚΟΛΟΓΙΑ,8,ΑΓΡΟΚΑΡΤΑ,2,ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΑ,5,ΑΓΡΟΝΕΑ,281,ΑΓΡΟΟΙΚΟΛΟΓΙΑ,6,ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΑ,119,ΑΓΡΟΤΕΣ,524,ΑΓΡΟΤΕΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ,5,ΑΓΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,45,ΑΓΡΟΤΗΣ,2,ΑΓΡΟΤΙΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,136,ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ,2,ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ,133,ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ,8,ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ,51,ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ,3,ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΕΦΟΔΙΑ,126,ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤ,11,ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ,24048,ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑΙ,5,ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΙΕΚ,2,ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΚΕΠ,1,ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ,111,ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΜΠΛΟΚΑ,280,ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,13,ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ,5220,ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ,9,ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ,112,ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΙΣΡΟΕΣ,1,ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ,782,ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ,2,ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ,37,ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ,830,Αγροτικές Επιδοτήσεις,1,Αγροτικές ΕπιδοτήσειςΦΟΡΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ,1,ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ,11,Αγροτικές Καλλιέργειες,6,ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ,1045,ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ,1,ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ,13,ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΠΟΘΗΚΗ,2,ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΓΗ,213,ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ,14,ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ,16,ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ,42,ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,153,Αγροτική Οικονομία,2,ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ,13,ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ,4,ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ,24,ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ,2,ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ,64,ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ,2,ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ,6,ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ,2,ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ.ΑΚΕ,1,ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ,123,ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΡΕΥΜΑ,221,ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ,1,ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΙΑΤΡΟΙ,1,ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ,20,ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ,447,ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΕΞΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ,3,ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ,4,ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ,3,ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ,1,ΑΓΡΟΤΙΣΕΣ,5,ΑΓΡΟΤΙΣΣΕΣ,50,ΑΓΡΟΤΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ,7,ΑΓΡΟΤΟΔΙΚΕΙΑ,13,ΑΓΡΟΤΟΣΗΜΟ,1,ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ,82,ΑΓΡΟΤΩΝ,1,ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΗ,3,ΑΓΡΟΧΗΜΙΚΑ,6,ΑΓΩΓΟΙ ΑΡΔΕΥΣΗΣ,11,ΑΓΩΓΟΙ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ,34,ΑΔΕΔΥ,32,ΑΔΕΙΑ ΑΣΚΗΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ,3,ΑΔΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ,1,ΑΔΕΙΑ ΘΗΡΑΣ,3,ΑΔΕΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΡΑΚΤΕΡ,3,ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ,1,ΑΔΕΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ,1,ΑΔΕΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΤΡΑΚΤΕΡ,10,ΑΔΕΙΑ ΧΡΗΣΗΣ ΝΕΡΟΥ,13,ΑΔΕΙΕΣ ΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ,36,ΑΔΕΙΕΣ ΔΟΜΗΣΗΣ,7,ΑΔΕΙΕΣ ΛΑΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ,54,ΑΔΕΙΕΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΩΝ,1,ΑΔΕΙΕΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ ΑΜΠΕΛΟΥ,5,ΑΔΕΙΕΣ ΦΥΤΩΡΕΙΩΝ,1,ΑΔΕΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΝΕΡΟΥ,38,ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ,223,ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΚΥΛΙΑ,10,ΑΔΗΛΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ,3,ΑΔΙΠ,20,ΑΔΜΗΕ,8,ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ,1,ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ,31,ΑΕΒΑΛ,1,ΑΕΙ,215,ΑΕΙ Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα,12,ΑΕΙ Τ.Τ.,64,ΑΕΙ Τ.Τ. ΑΝ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ,1,ΑΕΙ Τ.Τ. ΗΠΕΙΡΟΥ,1,ΑΕΙ Τ.Τ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ,5,ΑΕΙ Τ.Τ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ,2,ΑΕΙ Τ.Τ. ΠΕΛΛΟΠΟΝΗΣΟΥ,2,ΑΕΙ Τεχνολογικού Τομέα,17,ΑΕΙ Τεχνολογικού Τομέα ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ,1,ΑΕΙ ΤΤ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ,1,ΑΕΙΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ,2,ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ,24,ΑΕΚ,4,ΑΕΚ - Σάσαρι livestream,1,ΑΕΠ,3,ΑΕΡΙΑ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ,1,ΑΕΡΙΑ ΡΥΠΑΝΣΗ,5,ΑΕΡΙΟΚΙΝΗΣΗ,1,ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ,7,ΑΕΡΟΠΥΡΟΣΒΕΣΗ,2,ΑΕΡΟΣΤΡΟΒΙΛΟΙ,1,ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,8,ΑΕΤΟΣ,3,ΑΖΩΤΟ,1,ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ,2,ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΑΘΑΝΑΤΟΣ,1,ΑΘΛΗΤΙΚΑ,10,ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ,242,ΑΙΓΑΓΡΟΙ,2,ΑΙΓΑΙΟ,4,ΑΙΓΕΣ,1,ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ,1,ΑΙΓΟΠΟΒΑΤΑ,7,ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΑ,122,ΑΙΓΟΠΡΟΒΕΙΟ ΓΑΛΑ,53,ΑΙΓΟΠΡΟΒΕΙΟ ΚΡΕΑΣ,24,ΑΙΓΥΠΤΟΣ,13,ΑΙΔΗΨΟΣ,1,ΑΙΘΑΛΟΜΙΧΛΗ,38,ΑΙΘΑΝΙΟ,1,ΑΙΘΑΝΟΛΗ,1,ΑΙΘΕΡΑΙΑ ΕΛΑΙΑ,1,ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ,4,ΑΙΘΥΛΙΚΗ ΑΛΚΟΟΛΗ,1,ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ,2,ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ,102,ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,61,ΑΙΡΕΤΟΙ,1,ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑ,2,ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΑΓΡΟΤΩΝ,2,ΑΙΤΗΣΗ ΕΝΙΑΙΑΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ,19,ΑΙΤΝΑ,1,ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ,7,ΑΙΩΝΟΒΙΑ ΔΕΝΔΡΑ,9,ΑΚΑΚΙΕΣ,1,ΑΚΑΡΕΑ,7,ΑΚΑΡΠΙΑ,18,ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΝΕΡΟ,1,ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ,16,ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ,1,ΑΚΕ,1,ΑΚΕΛ,5,ΑΚΗΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΑΚΙΝΗΤΑ,16,ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ,40,ΑΚΚΕΛ,509,ΑΚΟΝΥΖΙΑ,1,ΑΚΡΑΙΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,2,ΑΚΡΙΒΕΙΑ,11,ΑΚΡΙΔΕΣ,17,ΑΚΡΙΩΤΗΣ,9,ΑΚΡΟΔΡΥΑ,10,ΑΚΤΗΜΟΝΕΣ,1,ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ,3,ΑΚΤΙΝΙΔΙΟ,78,ΑΛΑΣΚΑ,3,ΑΛΑΤΙ,16,Αλάτι,2,ΑΛΑΤΟΤΗΤΑ,2,ΑΛΒΑΝΙΑ,26,ΑΛΒΑΝΟΙ,5,ΑΛΒΑΝΟΣ,1,ΑΛΓΕΡΙΑ,1,ΑΛΕΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ,2,ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ,3,ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ ΠΕΤΡΟΣ,1,ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟ,3,Αλέξανδρος Θεοδωράκης,1,ΑΛΕΞΗΣ ΜΠΑΚΟΥΡΟΣ,1,ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ,35,ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ,4,ΑΛΕΠΟΥΔΕΣ,20,ΑΛΕΥΡΑ,1,ΑΛΕΥΡΙ,8,ΑΛΕΥΡΩΔΗΣ,5,ΑΛΙΑΚΜΟΝΑΣ,2,ΑΛΙΕΙ,1,ΑΛΙΕΙΑ,328,ΑΛΙΕΥΜΑΤΑ,84,ΑΛΙΕΥΤΙΚΑ ΣΚΑΦΗ,2,ΑΛΚΟΟΛ,59,ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ,39,ΑΛΛΑΝΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ,4,ΑΛΛΕΡΓΙΑ,8,ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ,51,ΑΛΛΕΡΓΙΚΟ ΣΟΚ,3,ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ,3,ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ,1,ΑΛΟΓΑ,61,ΑΛΟΓΟ,7,ΑΛΟΗ,20,αλόη,1,ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ,1,ΑΛΣΗ,3,ΑΛΣΥΛΙΑ,3,ΑΛΥΣΟΠΡΙΟΝΟ,7,ΑΛΦΑ ΤΡΑΠΕΖΑ,1,ΑΛΦΕΙΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ,1,ΑΛΩΝΙΑ,15,ΑΜΑΖΟΝΙΟΣ,35,ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ,2,ΑΜΑΡΑΝΘΟΣ,2,ΑΜΒΟΥΡΓΟ,1,ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ,3,ΑΜΒΥΚΟΥΧΟΙ,24,ΑΜΕΑ,2,ΑΜΕΙΨΙΣΠΟΡΑ,3,ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ,21,ΑΜΕΡΙΚΗ,7,ΑΜΚΑ,3,ΑΜΜΟΣ,2,ΑΜΜΩΝΙΑ,1,ΑΜΝΟΕΡΙΦΙΑ,81,ΑΜΠΕΛΙ,139,ΑΜΠΕΛΙΑ,281,ΑΜΠΕΛΟΟΙΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ,1,ΑΜΠΕΛΟΠΟΥΛΙΑ,2,ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑ,105,ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ,9,ΑΜΥΓΔΑΛΑ,84,ΑΜΥΓΔΑΛΙΑ,27,ΑΜΥΓΔΑΛΙΕΣ,5,ΑΜΥΓΔΑΛΟΓΑΛΟ,2,ΑΜΥΡΑΣ,10,ΑΜΦΙΒΙΑ,3,ΑΜΦΙΓΑΛ,1,ΑΜΦΙΣΑ,10,ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ,3,ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ,26,ΑΝΑΔΑΣΜΟΣ,10,ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ,29,ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΑΜΠΕΛΩΝΩΝ,8,ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ,6,ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ,8,ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ,1,ΑΝΑΚΟΙ,1,ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ,271,ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ,254,ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ,129,ΑΝΑΜΠΕΛΩΣΗ,7,ΑΝΑΝΑΣ,6,ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ,144,ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ,98,ΑΝΑΝΙΑΔΗΣ,1,ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ,1,ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ,1,ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ,1,ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ,3,ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ,6,ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΛΕΩΦΟΡΟΥ-ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ,2,ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΦΑΛΗΡΟΥ,4,ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ,2,ΑΝΑΠΤΥΞΗ,13,ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ,1,ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣ,18,ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ,1,ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ,1,ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ,1,ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ,28,ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΙΣ,38,ανατολι,1,ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ,1,ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΘΡΑΚΗ,2,ΑΝΑΦΟΡΑ,25,ΑΝΑΦΟΡΑ ΒΟΥΛΕΤΩΝ,7,ΑΝΑΦΥΤΕΥΣΗ ΕΛΑΙΩΝΩΝ,1,ΑΝΑΧΩΜΑΤΑ,1,ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ,20,ΑΝΓΚΟΛΑ,1,ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,2,ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ,3,ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ,3,ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ,27,ΑΝΕΙΔΙΚΕΥΤΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ,1,ΑΝΕΛ,8,ΑΝΕΜΟΓΕΝΗΤΡΙΕΣ,35,ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ,5,ΑΝΕΜΟΘΥΕΛΛΑ,22,ΑΝΕΜΟΜΕΙΚΤΕΣ,1,ΑΝΕΜΟΜΥΛΟΙ,1,ΑΝΕΜΟΣ,6,ΑΝΕΜΟΣΤΡΟΒΙΛΟΣ,13,Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων,5,ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ,14,ΑΝΕΠΙΤΗΡΗΤΑ ΖΩΑ,11,ΑΝΕΡΓΙΑ,184,ΑΝΕΡΓΟΙ,7,ΑΝΗΘΟΣ,1,ΑΝΘΑΓΟΡΑ,6,ΑΝΘΗ,55,ΑΝΘΟΔΕΣΜΗ,1,ΑΝΘΟΔΕΤΙΚΗ,4,ΑΝΘΟΚΟΜΙΑ,53,ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ,9,ΑΝΘΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ,29,ΑΝΘΟΤΥΡΟ,1,ΑΝΘΟΦΥΤΑ,13,ΑΝΘΡΑΚΑΣ,17,ΑΝΘΡΑΚΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ,1,ΑΝΘΡΑΚΟΥΧΟ ΝΕΡΟ,2,ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑ,1,ΑΝΙΜΑ,1,ΑΝΟΒΡΙΑ,29,ΑΝΟΙΓΜΑ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ,6,ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ,1,ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ,30,ΑΝΟΙΞΗ,2,ΑΝΟΜΒΡΙΑ,14,ΑΝΟΝΥΜΟΥS,1,ΑΝΟΡΥΞΗ ΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ,1,ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.,1,ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΕΙΣ,2,ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ,37,ΑΝΤΑΡΣΥΑ,2,ΑΝΤΕΧΙΝΟΣ,1,ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΑ,13,ΑΝΤΙΚΡΙΣΤΟ,1,ΑΝΤΙΛΟΠΗ,1,ΑΝΤΙΟΦΙΚΟΣ ΟΡΟΣ,2,ΑΝΤΙΠΑΓΕΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ,3,ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ,50,ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ,5,ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ,31,ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ,15,ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΑ,6,ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ,1,ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΣΗ ΠΤΥΧΙΩΝ,14,ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΣΗ ΠΤΥΧΙΩΝ ΤΕΙ,30,ΑΝΤΙΧΑΛΑΖΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ,19,ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΑ,2,ΑΝΤΟΙΣΤΙΧΗΣΗ ΠΤΥΧΙΩΝ,1,ΑΝΤΡΑΚΛΑ,2,ΑΝΤΥΠΑΣ,2,ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΟΥΤΣΑΣ,1,ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ,4,ΑΝΤΩΝΙΟΥ,1,ΑΝΤΩΝΟΓΛΟΥ,5,ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ,3,ΑΝΥΔΡΟΣ ΔΙΟΣΑΝΘΟΣ,1,Άνυδρος Διόσανθος,1,ΑΝΩΤΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΙΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ,10,ΑΝΩΤΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ,827,Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα,1,ΑΝΩΤΑΤΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ,6,ΑΝΩΤΑΤΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ,4,Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πελοποννήσου,1,ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ,2,ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ,27,ΑΞΙΟΣ,1,ΑΟΖ,12,ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ,4,απασχ,1,ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ,922,ΑΠΑΤΕΣ,5,ΑΠΑΤΗ,6,ΑΠΕ,134,ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ,17,ΑΠΕΡΓΙΑ,32,ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ,1,ΑΠΗΓΑΝΟΣ,1,ΑΠΘ,7,ΑΠΚΥ,7,ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΓΕΩΡΓΙΑΣ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ,4,ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ,4,ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΖΩΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ,2,ΑΠΟΔΟΧΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ,1,ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ,1128,ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ,5,ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ,21,ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΟ ΔΑΣΟΣ,2,Απόλλων Σμύρνης - Παναιγιάλειος livestream,1,ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ,1,ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ,5,ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ,11,ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΑ,1,ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ,26,ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ,210,ΑΠΟΝΙΤΡΟΠΟΙΗΣΗ,22,ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ,1,ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ,15,ΑΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ,3,ΑΠΟΡΟΦΗΣΗ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ,2,ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ,4,ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ,135,ΑΠΟΣΤΑΞΗ ΚΡΙΣΗΣ,1,ΑΠΟΣΤΑΞΗ ΚΡΙΣΗΣ ΟΙΝΟΥ,3,ΑΠΟΣΤΛΟΥ,2,ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΟΣ,1,ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ,1,ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ,1,ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ,1160,ΑΠΟΣΤΟΛΟΥΨΕΚΑΣΤΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ,1,ΑΠΟΣΤΡΑΓΓΙΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑ,2,ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ,3,ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ,4,ΑΠΟΤΕΦΡΩΤΗΡΙΑ ΝΕΚΡΩΝ,2,ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ,1,ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ,7,ΑΠΟΤΣΙΓΑΡΑ,1,ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ,10,ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ,9,ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΤΕΙ,57,ΑΠΟΦΥΛΛΩΣΗ ΒΑΜΒΑΚΙΟΥ,4,ΑΠΟΧΗ,1,ΑΠΟΨΕΙΣ,2872,ΑΠΟΨΙΛΩΣΗ,14,ΑΡΑΒΕΣ,1,ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΣ,4,ΑΡΑΒΩΣΗΣ,1,ΑΡΑΚΑΣ,5,ΑΡΑΛΗ,1,ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ,197,ΑΡΑΧΘΟΣ,3,ΑΡΑΧΙΔΑ,11,ΑΡΑΧΝΕΣ,20,ΑΡΑΧΩΒΙΤΗΣ,563,ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ,1,ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ.ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ,1,ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ,2,ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ,3,ΑΡΓΑΝΕΛΑΙΟ,1,ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ,7,ΑΡΓΟΛΙΔΑ,16,ΑΡΔΑΣ ΠΟΤΑΜΟΣ,1,ΑΡΔΕΥΣΕΙΣ,214,ΑΡΔΕΥΣΗ,150,ΑΡΔΕΥΤΙΚΑ,6,ΑΡΔΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑ,273,ΑΡΔΕΥΤΙΚΑ ΤΕΛΗ,2,ΑΡΔΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ,17,ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ,6,Άρης Παπαχρήστου,1,ΑΡΘΡΑ,741,ΑΡΘΡΑ.ΠΑΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΑΡΘΡΟ 16,1,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ,925,ΑΡΘΡΟΡΑΦΙΑ,32,ΑΡΙΣΤΟΛΟΧΙΑ,1,ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ,3,ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ,1,ΑΡΚΑΔΙΑ,28,ΑΡΚΟΥΔΑ,6,ΑΡΚΟΥΔΕΣ,23,ΑΡΚΟΥΔΟΠΟΥΡΝΑΡΟ,2,ΑΡΚΤΙΚΗ,18,ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ,15,ΑΡΜΕΝΙΑ,1,ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ,2,αρμπαρόριζα,1,ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗΣ,6,ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ,3,ΑΡΝΙΑ,26,ΑΡΟΤΡΟ,1,ΑΡΟΥΡΑΙΟΙ,13,ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ ΟΥΛΙΑ,1,ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ ΠΟΥΛΙΑ,9,ΑΡΣΑΚΕΙΟ,1,ΑΡΣΕΝΗΣ,1,ΑΡΣΗ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ,3,ΑΡΤΑ,11,ΑΡΤΕΜΗΣΙΑ,2,ΑΡΤΕΣΙΑΝΗ ΒΡΥΣΗ,1,ΑΡΤΟΔΕΝΔΡΟ,3,ΑΡΤΟΚΑΡΠΟΣ,1,ΑΡΤΟΠΟΙΙΑ,39,ΑΡΤΟΣ.ΟΙΝΟΣ,1,ΑΡΧΑΙΑ,1,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,1,ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ,3,Αρχιεπισκοπή Αθηνών,1,ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ,1,ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΤΟΠΙΟΥ,3,ΑΡΩΓΗ,2,ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ & ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ ΦΥΤΑ,4,ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ,155,ΑΡΩΝΙΑ,7,ΑΣΑΠ,1,ΑΣΑΧ,13,ΑΣΕΠ,92,ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ,3,ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ,8,ΑΣΘΜΑ,1,ΑΣΙΑ,1,ΑΣΙΑΤΙΚΗ ΣΦΗΚΑ,1,ΑΣΠΑΙΤΕ,12,ΑΣΠΑΛΑΘΟΣ,2,ΑΣΠΑΡΤΑΜΗ,3,ΑΣΠΙΡΙΝΗ,4,ΑΣΠΡΟΠΑΡΗΣ,1,ΑΣΤΑΚΟΣ,1,ΑΣΤΕΡ,1,ΑΣΤΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ,2,ΑΣΤΙΚΑ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΑ,1,ΑΣΤΙΚΑ ΛΥΜΑΤΑ,2,ΑΣΤΙΚΑ ΥΔΑΤΑ,1,ΑΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ,2,ΑΣΤΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ,1,ΑΣΤΙΚΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ,1,ΑΣΤΙΚΟ ΠΡΑΣΙΝΟ,56,ΑΣΤΙΚΟΙ ΟΠΩΡΩΝΕΣ,4,ΑΣΤΙΚΟΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ,2,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,688,ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ,4,ΑΣΤΡΟΦΥΣΙΚΗ,2,ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ,13,ΑΣΥΛΟ,3,ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ,48,ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ,286,ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ,53,ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ,2,ΑΣΩΠΙΑ,1,ΑΣΩΠΟΣ,5,ΑΣΩΠΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ,42,ΑΤΑΚ,23,ΑΤΕ,8,ΑΤΕΕΝ,6,ΑΤΕΙ,361,ΑΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ,3,ΑΤΕΙ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ,6,ΑΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ,10,ΑΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ,16,ΑΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ,40,ΑΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ,99,ΑΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ,40,ΑΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ,8,ΑΤΕΙ ΚΑΒΑΛΑΣ,1,ΑΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ,43,ΑΤΕΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ,1,ΑΤΕΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ,5,ΑΤΕΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ,48,ΑΤΕΙ ΠΥΡΓΟΥ,3,ΑΤΕΙ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ,20,ΑΤΛΑΣ,2,ΑΤΜ,4,ΑΤΜΙΣΜΑ,1,ΑΤΜΙΣΤΕΣ,2,ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΡΥΠΑΝΣΗ,13,ΑΤΤΙΚΗ,21,ΑΤΤΙΚΟ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ,2,ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ,4,ΑΤΥΧΗΜΑ,49,ΑΥΓΑ,93,ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ,113,ΑΥΓΕΡΗ,3,ΑΥΓΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ,1,ΑΥΓΟ,4,ΑΥΓΟΠΑΡΑΓΩΓΗ,1,ΑΥΓΟΤΑΡΑΧΟ,2,ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ,17,ΑΥΠΝΙΑ,1,ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ,37,ΑΥΣΤΡΙΑ,5,ΑΥΤΟΑΝΟΣΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ,2,ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ,2,ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ,3,ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2014,1,ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019,2,ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023,3,ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣς ΕΚΛΟΓΕΣ 2014,1,ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ,1,ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ,2,ΑΥΤΟΧΘΟΝΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΖΩΑ,1,ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΦΥΛΕΣ,2,ΑΥΤΟΨΙΕΣ,3,ΑΦΑΛΑΤΩΣΗ,1,ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ,1,ΑΦΕΜΗΨΑ,1,ΑΦΕΨΗΜΑ,3,ΑΦΘΩΔΗΣ ΠΥΡΕΤΟΣ,4,ΑΦΙΔΕΣ,2,ΑΦΜ,1,ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΑΝΩΛΗ,99,ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΚΟΝΗ,8,ΑΦΡΙΚΗ,15,ΑΦΡΟΔΙΣΙΑΚΑ,3,ΑΦΡΩΔΗΣ ΟΙΝΟΣ,5,ΑΧΑΙΑ,7,ΑΧΕΛΩΟΣ,25,ΑΧΕΡΟΝΤΑΣ,1,ΑΧΕΡΩΝΤΑΣ,1,ΑΧΙΝΟΙ,1,ΑΧΛΑΔΙ,4,ΑΧΛΑΔΙΑ,51,ΑΧΛΑΔΟΜΗΛΟ,1,ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ,25,ΑΧΥΡΑ,5,ΑΨΙΔΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ,1,ΑΩΟΣ,1,ΑTEI,1,Β.ΚΟΚΚΑΛΗΣ,399,ΒΑΓΕΝΑ,11,ΒΑΓΕΝΑΣ,1,ΒΑΓΙΑ,2,ΒΑΚΤΗΡΙΑ,44,ΒΑΚΤΗΡΙΟ,24,ΒΑΛΑΒΑΝΗ,4,ΒΑΛΑΝΟΛΙΑ,1,ΒΑΛΕΡΙΑΝΑ,1,ΒΑΛΙΛΑ ΕΦΗ,1,ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΣ ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ ΚΡΟΥΣΣΩΝ,1,ΒΑΛΣΑΜΟΛΑΔΟ,2,ΒΑΛΣΑΜΟΧΟΡΤΟ,1,ΒΑΛΤΙΚΗ,1,ΒΑΛΤΟΧΕΛΩΝΑ,1,ΒΑΜΒΑΚΑΔΑ,1,ΒΑΜΒΑΚΕΛΑΙΟ,1,ΒΑΜΒΑΚΙ,479,ΒΑΡΔΑΚΗΣ,35,ΒΑΡΕΑ & ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ,1,ΒΑΡΕΑ ΜΕΤΑΛΛΑ,1,ΒΑΡΕΛΙ,2,ΒΑΡΕΜΕΝΟΣ,11,ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ,3,ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ,19,ΒΑΡΡΑΣ,2,ΒΑΡΡΟΑ,1,ΒΑΣΑΝΙΣΜΟΣ ΖΩΩΝ,8,ΒΑΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΑΕΙ,12,ΒΑΣΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ,10,ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ,1,ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ,5,ΒΑΣΙΛΙΚΑ ΑΝΑΚΤΟΡΑ,1,ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ,3,ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ,1,ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΠΟΛΤΟΣ,5,ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ,8,ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ,107,ΒΑΤΟΜΟΥΡΑ,4,ΒΑΤΟΠΕΔΙ,1,ΒΑΤΡΑΧΟΙ,2,ΒΑΤΣΙΝΑ,1,ΒΑΤΣΙΝΑ ΕΛΕΝΗ,1,ΒΓΕΝΗΣ,1,ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΓΡΟΤΗ,1,ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΑΓΡΟΤΗ,1,ΒΕΒΕΛΑΚΗΣ,2,ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑ,1,ΒΕΗΣ,1,ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ,4,ΒΕΛΓΙΟ,9,ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ,38,ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΦΥΤΩΝ,1,ΒΕΜΜΟΣ,3,ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ,1,ΒΕΝΖΙΝΟΤΡΑΤΑ,1,ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ,8,ΒΕΡΒΕΝΑ,1,ΒΕΡΓΙΝΗΣ,1,ΒΕΡΙΚΟΚΟ,4,ΒΕΡΝΑΔΑΚΗΣ,5,ΒΕΡΟΙΑ,1,ΒΕΡΟΙΑ - ΠΑΟΚ LIVESTREAMING,1,ΒΕΡΟΥΤΗΣ,2,ΒΕΡΤΙΣΙΛΛΙΩΣΗ,1,ΒΕΡΤΙΤΣΙΛΛΙΩΣΗ,1,ΒΕΡΥΚΟΚΟ,11,ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ,2,ΒΕΤΑΣ,1,ΒΕΤΤΑ,5,ΒΙΒΛΙΟ,2,ΒΙΖΟΝ,4,ΒΙΚΗ,2,ΒΙΚΟΣ,2,ΒΙΛΙΑΡΔΟΣ,9,ΒΙΝΤΕΟ,545,ΒΙΝΤΖΟΤΡΑΤΑ,1,ΒΙΟΑΕΡΙΟ,17,ΒΙΟΑΙΘΑΝΟΛΗ,2,ΒΙΟΑΝΘΡΑΚΑΣ,1,ΒΙΟΑΠΟΒΛΗΤΑ,4,ΒΙΟΑΣΦΑΛΕΙΑ,2,ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ,1,ΒΙΟΔΙΑΣΠΩΜΕΝΑ,4,ΒΙΟΔΙΕΓΕΡΤΕΣ,1,ΒΙΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ,2,ΒΙΟΕΝΕΡΓΕΙΑ,12,ΒΙΟΕΝΤΟΜΟΚΤΟΝΑ,2,ΒΙΟΕΠΙΣΤΗΜΕΣ,2,ΒΙΟΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ,2,ΒΙΟΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ,1,ΒΙΟΗΛΙΣ,1,ΒΙΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,6,ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ,31,ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ,2,Β