Στην Ηλεία σήμερα ο Άγγελος Συρίγος για τις πανεπιστημιακές σχολές σε Πύργο και Αμαλιάδα

Στην Ηλεία θα βρεθεί σήμερα ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Άγγελος Συρίγος, ο οποίος θα επισκεφθεί τον Πύργο, την Αρχαία Ολυμπία κα...


Στην Ηλεία θα βρεθεί σήμερα ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Άγγελος Συρίγος, ο οποίος θα επισκεφθεί τον Πύργο, την Αρχαία Ολυμπία και την Αμαλιάδα για να δει τον ακαδημαϊκό χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης του Νομού και να επεξεργαστεί σχετικές προτάσεις.Ο κος Συρίγος θα έχει σειρά επαφών με τους τοπικούς φορείς, μεταξύ άλλων, για την ίδρυση Κέντρου Διεθνών Ακαδημαϊκών Σπουδών στην Αρχαία Ολυμπία, ενώ θα εξεταστούν κι άλλες προτάσεις προκειμένου να αναβαθμιστεί η Ηλεία στον εκπαιδευτικό χάρτη, ιδίως μετά τις εξελίξεις που υπήρξαν με τις πανεπιστημιακές σχολές σε Πύργο και Αμαλιάδα.

Με την παρουσία του κ. Συρίγου στην Ηλεία, αναμένεται να αποσαφηνιστεί και η θέση της πολιτείας, όσον αφορά την λειτουργία, ακαδημαϊκών κέντρων σπουδών υψηλής αξίας στο νομό, που θα συμβάλουν στην έλευση φοιτητών όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά απ’ όλο τον κόσμο, οι οποίοι και θα θέλουν να διευρύνουν τις σπουδές τους όσον αφορά τον αθλητισμό και τον πολιτισμό.

πηγή:ertnews.gr

Σχόλια