Λίγες ακόμα ημέρες η προθεσμία για μετακλητούς εργάτες γης

Έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021 είναι η προθεσμία αίτησης για μετάκληση εποχικών εργατών γης μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.  Η διαμονή τους θα...


Έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021 είναι η προθεσμία αίτησης για μετάκληση εποχικών εργατών γης μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας. 

Η διαμονή τους θα αφορά χρονικό διάστημα από 30 έως 90 ημέρες με δυνατότητα παράτασης για επιπλέον 90 ημέρες, δηλαδή συνολικά θα μπορούν οι εργάτες γης να παραμείνουν στη χώρα για συνολικά 6 μήνες, εφόσον θα απασχοληθούν στις αγροτικές εργασίες. 

Καλό θα είναι οι παραγωγοί να προχωρήσουν στις σχετικές διαδικασίες για να μην επαναληφθούν τα φετινά προβλήματα με τους εργάτες γης.

 Έτσι θα χρειαστεί να καταχωρίσουν για τον εργαζόμενο επώνυμο, όνομα, ημερομηνία/ χώρα γέννησης και ιθαγένεια για τον ίδιο, επώνυμο, όνομα του πατέρα και της μητέρας του, τα στοιχεία του διαβατηρίου του (αριθμός, ημερομηνία έκδοσης και λήξης του και χώρα έκδοσης). 

Οι αγρότες θα χρειαστεί να έχουν τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet, τον ΑΦΜ, τον αριθμό δελτίου αστυνομικής ταυτότητας (ΑΔΤ), τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), τον κωδικό πληρωμής του απαραίτητου εξοφλημένου παράβολου.


πηγή:eleftheria.gr

Σχόλια