Η ακρίβεια βγάζει τρακτέρ στους δρόμους - Συντονισμένες πανελλαδικές κινητοποιήσεις, μετά τις γιορτές

Συντονισμένες πανελλαδικές κινητοποιήσεις, μετά τις γιορτές, αποφάσισε η Συντονιστική των Μπλόκων στη Νίκαια. Απόφαση για συντονισμένες πανε...


Συντονισμένες πανελλαδικές κινητοποιήσεις, μετά τις γιορτές, αποφάσισε η Συντονιστική των Μπλόκων στη Νίκαια. Απόφαση για συντονισμένες πανελλαδικές κινητοποιήσεις μετά τις γιορτές, με προσανατολισμό τη δημιουργία μπλόκων το τρίτο δεκαήμερο του Γενάρη, πήραν οι αγρότες που συσπειρώνονται στην Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων χθες στη διάρκεια της Πανελλαδικής Σύσκεψης Ομοσπονδιών και Αγροτικών Συλλόγων στο Πολιτιστικό Κέντρο Νίκαιας – Λάρισας.


Στη σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων συζητήθηκαν συνολικά τα αιτήματα των αγροτών που διεκδικούν από το Υπουργείο, ενώ επικεντρώθηκαν στο θέμα της τιμής του πετρελαίου, στο κόστος παραγωγής, αλλά και στο θέμα της αυξησης του ρεύματος.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας, Ρίζο Μαρούδα, το κλίμα στη σύσκεψη ήταν πολύ καλό και η συμμετοχή ικανοποιητική, ενώ υπήρξε κοινό μέτωπο για κλιμάκωση του αγώνα, ώστε να υπάρξουν λύσεις σε θέματα που έχουν φέρει σε αδιέξοδο τη συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών.

Οι αυξήσεις στις τιμές των αγροτικών εφοδίων και γενικότερα η αύξηση του κόστους παραγωγής, το ρεύμα και η τιμή του πετρελαίου απασχόλησαν ιδιαίτερα τη χθεσινή συζήτηση. Όπως επισημάνθηκε στη σύσκεψη, μεταξύ άλλων:

«Το πετρέλαιο κινείται σε τιμές πάνω από 1.50 ευρώ το λίτρο, όταν ο μέσος όρος της τιμής του αγροτικού πετρελαίου στην Ε.Ε. βρίσκεται κάτω από 1 ευρώ. Οσον αφορά το ρεύμα, με τη ρήτρα αναπροσαρμογής και τις απανωτές αυξήσεις θα επιβαρυνθεί κατά 50-70% επιπλέον η τιμή του ρεύματος. Οι τιμές στα αγροτικά μέσα και εφόδια, ιδιαίτερα στα λιπάσματα, έχουν διπλασιαστεί και τριπλασιαστεί σε κάποια είδη».


Ν. ΠΟΛΥΓΕΝΗ

πηγή: eleftheria.gr

Σχόλια