Ολυμπία Τελιγιορίδου: Απλήρωτες οι αποζημιώσεις των παραγωγών Οσπρίων στην Καστοριά

Το θέμα των αποζημιώσεων στους πληγέντες παραγωγούς οσπρίων της Π.Ε. Καστοριάς, επαναφέρει στη Βουλή η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Καστοριάς, Ολ...


Το θέμα των αποζημιώσεων στους πληγέντες παραγωγούς οσπρίων της Π.Ε. Καστοριάς, επαναφέρει στη Βουλή η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Καστοριάς, Ολυμπία Τελιγιορίδου, η οποία επανέρχεται με δεύτερη κοινοβουλευτική ερώτηση για το θέμα.


Η βουλευτής Καστοριάς απευθύνεται προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων αναφέροντας πως, “παραγωγοί φασολιών, ρεβιθιών και φακής της Π.Ε. Καστοριάς αντιμετωπίζουν ίσως την πιο δύσκολη χρονιά σε όρους παραγωγικής απόδοσης και γενικότερης καταστροφής” καθώς κατά τη διάρκεια του 2021 τα καιρικά φαινόμενα επηρέασαν δυσμενώς την παραγωγή.

Η κ. Τελιγιορίδου σημειώνει ότι “έχω καταθέσει κοινοβουλευτική σχετική ερώτηση από τον Ιούλιο το 2021, και σε απάντηση του ο κ. Λιβανός δεσμεύθηκε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα δοθεί αποζημίωση και πως θα προχωρούσε σε ΚΥΑ μεταξύ των Υπουργών Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ώστε να συμπεριληφθεί η κάλυψη κινδύνων εκτός Κανονισμού Ασφάλισης του ΕΛΓΑ, που θα ορίζει και το ύψος της δαπάνης και τον τρόπο κάλυψης”.

“Έξι μήνες μετά τις ανωτέρω δεσμεύσεις οι παραγωγοί μένουν αβοήθητοι και η ημερομηνία για την καταβολή των αποζημιώσεων μετατίθεται για μια ακόμη φορά, χωρίς να προσδιορίζεται για πότε” δηλώνει η βουλευτής η οποία μαζί με τους βουλευτές Σία Αναγνωστοπούλου, Σταύρο Αραχωβίτη, Καλλιόπη Βέττα, Νίκο Ηγουμενίδη, Χαρά Καφαντάρη και Γιάννη Ραγκούση, που υπογράφουν την ερώτηση, υπογραμμίζουν πως οι παραγωγοί έχουν απολέσει το αγροτικό τους εισόδημα και βρίσκονται σε απόγνωση αντιμετωπίζοντας πρόβλημα βιοπορισμού.


πηγή:ertnews.gr

Σχόλια