Κατοχύρωση ίδιων δικαιωμάτων με όλους τους εργαζόμενους και για τους διανομείς φαγητού ζητά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλι

Την πολυαναμενόμενη πρότασή της για τη βελτίωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων σε ψηφιακές πλατφόρμες, όπως οι υπηρεσίες διανομής τροφίμων ...


Την πολυαναμενόμενη πρότασή της για τη βελτίωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων σε ψηφιακές πλατφόρμες, όπως οι υπηρεσίες διανομής τροφίμων παρουσίασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από την πλευρά του ζητά την κατοχύρωση ίδιων δικαιωμάτων με τους παραδοσιακούς εργαζόμενους, όπως η εισφορά κοινωνικής ασφάλισης και η προστασία της υγείας και της ασφάλειας τους.

«Η πρόταση αυτή για ένα ευρωπαϊκό ρυθμιστικό πλαίσιο για την εργασία μέσω πλατφορμών αποτελεί ευκαιρία να ασχοληθούμε με το μέλλον της εργασίας και την προσαρμογή της νομοθεσίας στις νέες πραγματικότητες του κόσμου της εργασίας. 

Οι διαπραγματεύσεις για την οδηγία μπορούν τώρα να ξεκινήσουν με δύο προτεραιότητες στο επίκεντρο: την επαρκή προστασία για τους εργαζόμενους στις πλατφόρμες και ένα ευρωπαϊκό πλαίσιο που ευνοεί την καινοτομία», ανέφερε η εισηγήτρια Sylvie Brunet.

Τον Σεπτέμβριο του 2021 το ΕΚ ζήτησε τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας για όσους εργάζονται σε υπηρεσίες μεταφοράς και παράδοσης τροφίμων, καθώς πολλές φορές θεωρούνται εσφαλμένα αυτοαπασχολούμενοι.

ΠΗΓΉ:ertnews.gr

Σχόλια