ΥπΑΑΤ: Αναβολή πληρωμής αποζημιώσεων ΕΛΓΑ για Τεχνικούς λόγους

Την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021, αντί για αύριο 3 Δεκεμβρίου, θα καταβληθούν τελικά οι αποζημιώσεις ΕΛΓΑ, δηλαδή, μια εβδομάδα αργότερα, λόγω τε...


Την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021, αντί για αύριο 3 Δεκεμβρίου, θα καταβληθούν τελικά οι αποζημιώσεις ΕΛΓΑ, δηλαδή, μια εβδομάδα αργότερα, λόγω τεχνικών προβλημάτων, όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου του ΥΠΑΑΤ.

 Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με το ΥΠΑΑΤ, με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιου Λιβανού, κατόπιν εισηγήσεως του Προέδρου του ΕΛΓΑ, κ. Ανδρέα. Θ. Λυκουρέντζου, καταβάλλονται την Τρίτη 7η Δεκεμβρίου 2021 46,2 εκατομμύρια ευρώ ως εξοφλήσεις αποζημιώσεων τόσο για τον ‘Παγετό Άνοιξη 2021’, ο οποίος έπληξε βαρύτατα δενδροκαλλιέργειες στο σύνολο σχεδόν της χώρας, όσο και για ζημίες οι οποίες προκλήθηκαν από άλλες αιτίες στις καλλιέργειες ζωικού και φυτικού κεφαλαίου εντός του έτους 2021. 

Η καθυστέρηση της πληρωμής αντί της 3ης Δεκεμβρίου 2021, οφείλεται σε καθαρά τεχνικούς λόγους.

Μέχρι σήμερα με τη διαδικασία πληρωμής προκαταβολών για τις αποζημιώσεις του ‘ΠΑΓΕΤΟΣ ΑΝΟΙΞΗ 2021’ έχουν ήδη καταβληθεί από τον ΕΛΓΑ 56,3 εκ € .

Όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου του ΥΠΑΑΤ, οι αποζημιώσεις των παραγωγών θα εξοφληθούν πλήρως μέχρι την 31η Ιανουαρίου 2022.

Ο ΕΛΓΑ είναι σε θέση να πληρώνει το σύνολο των αποζημιώσεων αμέσως μετά την αποστολή των πορισμάτων στην Κεντρική Διοίκηση του Οργανισμού και την επεξεργασία τους από τα Πληροφοριακά Συστήματα.

 Επιπροσθέτως, σύμφωνα πάντα με το δελτίο τύπου του ΥΠΑΑΤ, ο ΕΛΓΑ συνεχίζει να πληρώνει και αυτή τη χρονιά, αντίθετα με ό,τι συνέβαινε στο πρόσφατο παρελθόν , σε μία δόση στο 100 % της αξίας τις αποζημιώσεις που δικαιούνται αγρότες και κτηνοτρόφοι για οποιαδήποτε άλλες ζημίες.

Σχόλια