Στον Όμιλο Καραγιώργου κατέληξε το εκκοκκιστήριο του Αλέξανδρου Παλαιολόγου στον Λόγγο Τρικάλων

Στον Καραγιώργο το εκκοκκιστήριο Παλαιολόγου-Έξτρα πριμ 7 λεπτών για προπωλήσεις βάμβακος Στον Όμιλο Καραγιώργου κατέληξε το εκκοκκιστήριο τ...


Στον Καραγιώργο το εκκοκκιστήριο Παλαιολόγου-Έξτρα πριμ 7 λεπτών για προπωλήσεις βάμβακος
Στον Όμιλο Καραγιώργου κατέληξε το εκκοκκιστήριο του Αλεξ. Παλαιολόγου στον Λόγγο Τρικάλων, μετά την προκήρυξη διαγωνισμού που έτρεξε η Ernst -Young για λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς. 

Πρόκειται για ένα εργοστάσιο που περιλαμβάνει δύο μονάδες επεξεργασίας εκκόκκισης βάμβακος με συνολική δυναμικότητα 600 τόνων ημερησίως και εγκαταστάσεις ελαιουργείου.

 Το εκκοκκιστήριο είχε κατασχεθεί από την Τράπεζα Πειραιώς, λόγω των οικονομικών προβλημάτων, ακολούθησε η εκποίηση του ενεργητικού της και η πρόσκληση κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών μέχρι και τις 8 Δεκεμβρίου. 

Προτάσεις κατέθεσαν εκτός του κ. Καραγιώργου και οι επιχειρήσεις Αγγελούσης, Βουλγαράκης, αλλά το εκκοκκιστήριο κατέληξε στους Α/φους Καραγιώργου, έναντι 3,3 εκατομμυρίων ευρώ. Το συγκεκριμένο εκκοκκιστήριο οι Αφοί Καραγιώργου το είχαν μισθωμένο τις δύο τελευταίες εκκοκκιστικές σεζόν, ενώ νωρίτερα και για μία πενταετία το λειτουργούσε η Επίλεκτος της οικογένειας Δοντά. 

Ο Όμιλος Καραγιώργου διαθέτει πλέον στη Θεσσαλία 3 ιδιόκτητα και 5 μισθωμένα εκκοκκιστήρια.
Σχετικά με τη διεθνή τιμή του βαμβακιού, αυτή κυμάνθηκε στα 70 λεπτά το κιλό (πόρτα εργοστασίου), χωρίς όμως να σημειωθούν ιδιαίτερες εμπορικές κινήσεις, μιας και οι περισσότεροι έχουν ήδη πουλήσει. 

Να σημειωθεί ότι οι περισσότερες εκκοκκιστικές επιχειρήσεις αποφάσισαν να χορηγήσουν 7 λεπτά το κιλό extra πριμ σε παραγωγούς, για τις ποσότητες που παρέδωσαν στο πλαίσιο των προπωλήσεων την άνοιξη, όταν οι τιμές ήταν σαφώς χαμηλότερες του φθινοπώρου.AΓΡΟΤΙΚΑ... ΕΦΟΔΙΑ

Από τον Γιώργο Ρούστα
(roustas@eleftheria.gr)

Σχόλια