Θεσσαλία: Έργα 1,5 εκατ. ευρώ προγραμμάτισε ο ΤΟΕΒ Τυρνάβου

Ο νυν πρόεδρος του ΤΟΕΒ Τυρνάβου κ. Παντελής Μπακαγιάννης επανεξελέγη πρόεδρος στον Οργανισμό με απόλυτη πλειοψηφία, μετά τις αρχαιρεσίες πο...


Ο νυν πρόεδρος του ΤΟΕΒ Τυρνάβου κ. Παντελής Μπακαγιάννης επανεξελέγη πρόεδρος στον Οργανισμό με απόλυτη πλειοψηφία, μετά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή.
Στη νέα διοίκηση (με 4ετή θητεία) έχουν εκλεγεί επίσης (με βάση τις ψήφους που έλαβαν) οι: 

Γιώργος Γκόβαρης, Δημήτρης Μαρκούλης, Κώστας Ραψανιώτης, Χρήστος Βασιλείου, Κώστας Μπάρμπας, Αναστάσιος Τζούλης. Επιλαχόντες οι Νίκος Κούκος και Αθανάσιος Λυγούρας. Σε δηλώσεις του στην «Ε» ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Τυρνάβου Π. Μπακαγιάννης, ο οποίος βρίσκεται 7 χρόνια τώρα στο τιμόνι του Οργανισμού, ευχαριστεί τους αρδευτές για την εμπιστοσύνη που του δείχνουν και δεσμεύεται να συνεχίζει να αγωνίζεται για το συμφέρον και προς όφελος του Οργανισμού.

Αναφερόμενος στα προβλήματα του ΤΟΕΒ, ξεχωρίζει αυτό με τα υπερβολικά ποσά χρέωσης του ρεύματος των γεωτρήσεων. «Όσον αφορά τις υπερβολικές χρεώσεις της ΔΕΗ για την αρδευτική περίοδο Απρίλιος - Σεπτέμβριος του ’21, ο Οργανισμός κλήθηκε να πληρώσει 170.000 ευρώ (40.000 ευρώ επιπλέον από την προηγούμενη σεζόν). 

Το ευτύχημα είναι ότι η διοίκηση του ΤΟΕΒ όλα αυτά τα χρόνια έχει εξασφαλίσει την οικονομική βιωσιμότητα και εξυγίανση του Οργανισμού και διαθέτει ένα μεγάλο αποθεματικό, το οποίο της επιτρέπει να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της και να μη χρωστάει πουθενά. 

Επιμένουμε στη φιλοσοφία «κάνεις δεν ποτίζει, εάν δεν καταβάλλει πρώτα τις εισφορές». Γι’ αυτό και καταφέρνουμε να κρατάμε τα αρδευτικά τέλη σε πολύ χαμηλό κόστος, από 28 μέχρι 45 ευρώ το στρέμμα» καταλήγει ο κ. Μπακαγιάννης. 

Υπενθυμίζεται ότι από τα 15.000 στρέμματα στον Δήμο Τυρνάβου, ο Οργανισμός ποτίζει 8.500 στρέμματα, ενώ οι αρδευτές - μέλη του ανέρχονται σε 1.200. Σχετικά με τις επενδύσεις του ΤΟΕΒ Τυρνάβου, ο Οργανισμός σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει καταθέσει έργα 1,5 εκατομμυρίου ευρώ για τον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση των αρδευτικών συστημάτων-γεωτρήσεων και κατασκευή υπογείων αγωγών, τα οποία εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Γ. Ρούστας

ΠΗΓΗ: eleftheria.gr

 

Σχόλια