2ος ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «NATURA 2000»: Ένα κλικ στη φύση

Ο 2ος φωτογραφικός διαγωνισμός «Natura 2000: Click στη φύση» καλεί επαγγελματίες κι ερασιτέχνες να απαθανατίσουν τον φυσικό πλούτο στις προσ...


Ο 2ος φωτογραφικός διαγωνισμός «Natura 2000: Click στη φύση» καλεί επαγγελματίες κι ερασιτέχνες να απαθανατίσουν τον φυσικό πλούτο στις προστατευόμενες περιοχές της χώρας.

Η Ελλάδα, είναι γνωστό, θεωρείται μια από τις ευρωπαϊκές χώρες με εντυπωσιακή βιοποικιλότητα και πολλά ενδημικά είδη. Σπάνια πουλιά, θηλαστικά, ψάρια, αλλά και φυτά, τα οποία σε μεγάλο ποσοστό απειλούνται από τις επεκτατικές τάσεις του ανθρώπου, ενώ κάποια κινδυνεύουν με εξαφάνιση. Για την προστασία της βιοποικιλότητας, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δημιουργήσει το μεγαλύτερο δίκτυο προστατευόμενων περιοχών του κόσμου: το δίκτυο Natura 2000. Ένα δίκτυο που στην Ελλάδα περιλαμβάνει 446 περιοχές (28% της χερσαίας και 20% της θαλάσσιας επικράτειας) στις οποίες αυτά τα πολύτιμα και ευάλωτα δείγματα της ελληνικής φύσης τελούν υπό προστασία.

Όποιος ενδιαφέρεται για την διαφύλαξη και ανάδειξη αυτών των περιοχών και το ‘χει και με την φωτογραφία, ο 2ος διαγωνισμός «Natura 2000: Click στη φύση» δίνει μια λαμπρή ευκαιρία για δράση. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να πάμε σε μια περιοχή Natura 2000, να φωτογραφίσουμε την εκεί φύση, και μετά να στείλουμε την συμμετοχή μας μέχρι τις 31 Μαρτίου 2022.

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς επαγγελματίας φωτογράφος για να λάβει μέρος στον διαγωνισμό, αλλά χρειάζεται να φωτογραφίσει το θέμα του αποκλειστικά και μόνο σε περιοχή Natura 2000, και να σημειώσει τον κωδικό της περιοχής λήψης της φωτογραφίας του επιλέγοντας από τον σχετικό κατάλογο https://www. photo.gr/natura2000


Οι υποβαλλόμενες φωτογραφίες για το φετινό «Click στη φύση» μπορούν να εμπίπτουν σε μια από τις παρακάτω κατηγορίες:
  • Άνθρωπος και φυσικό περιβάλλον
  • Τοπίο
  • Πτηνά
  • Ζώα και φυτά

Το όριο είναι 5 φωτογραφίες ανά κατηγορία 1. Άνθρωπος & φυσικό περιβάλλον, 2. Ζώα & Φυτά, 3. Πτηνά & 4. Τοπίο (δηλαδή το μέγιστο ανά συμμετέχοντα 20 φωτογραφίες αν επιθυμεί να συμμετάσχει και στις τέσσερις κατηγορίες).
Προθεσμία υποβολής φωτογραφιών: έως και 31 Μαρτίου 2022.

Αναλυτικές πληροφορίες για την διαδικασία συμμετοχής και αποστολής των φωτογραφιών εδώ https://www.photo.gr/natura2000.


Σχόλια