Γ. Λαμπρούλης : «Να μην ισχύσει η αυθαίρετη περικοπή των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ»

Χαρακτηρίζοντας αυθαίρετες τις περικοπές αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ στις ζημιές του παγετού της άνοιξης 2021, ο βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ Γ. Λαμπ...


Χαρακτηρίζοντας αυθαίρετες τις περικοπές αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ στις ζημιές του παγετού της άνοιξης 2021, ο βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ Γ. Λαμπρούλης απευθύνει ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, επισημαίνοντας:


«Εκατοντάδες είναι οι αγροτοπαραγωγοί σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας (π.χ. αμυγδαλοπαραγωγοί Συκουρίου Λάρισας, ροδακινοπαραγωγοί Ημαθίας κ.ά.) που διαπιστώνουν ότι στις πρόσφατες πληρωμές του ΕΛΓΑ για τον παγετό της άνοιξης 2021, παρότι είχαν επιλέξει την υψηλότερη βαθμίδα για την ασφάλιση της αγροτικής τους παραγωγής (120%), πληρώνοντας δηλαδή και υψηλότερη εισφορά, αποζημιώθηκαν με ποσά που αντιστοιχούν στη βασική ασφαλιστική κλάση (100%). 

Έτσι, οι πληγέντες παραγωγοί με ποσοστά ζημιάς 100% εισέπραξαν, με βάση τους απαράδεκτους κόφτες του ΕΛΓΑ, το 61,6% της ασφαλιζόμενης αξίας αντί του 74% που αντιστοιχεί στην προσαυξημένη ασφαλιστική κλάση (120%). 

Ερωτάται ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση ώστε να μην ισχύσει η αυθαίρετη περικοπή των αποζημιώσεων και να εξασφαλιστεί αποζημίωση των αγροτών στο 100% της ζημιάς».

πηγή:eleftheria.gr

Σχόλια