Κεντρική Μακεδονία: Μέτρα ενίσχυσης ζητούν οι αγρότες – Προγραμματίζουν νέες κινητοποιήσεις

Μείωση του κόστους παραγωγής και αντισταθμιστική ενίσχυση για την αύξηση της ενέργειας, είναι μερικά από τα κεντρικά αιτήματα των αγροτών κα...
Μείωση του κόστους παραγωγής και αντισταθμιστική ενίσχυση για την αύξηση της ενέργειας, είναι μερικά από τα κεντρικά αιτήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων που συγκεντρώθηκαν την Τρίτη 25/1 στη Χαλκηδόνα.

Η προγραμματισμένη για σήμερα διαμαρτυρία τους στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν έγινε ποτέ καθώς η αστυνομία δεν επέτρεψε στα τρακτέρ των αγροτών της Κεντρικής Μακεδονίας να φτάσουν στο σημείο, ενώ όπως λένε οι ίδιοι, είχαν ζητήσει σχετική άδεια.

Οι επαγγελματίες του πρωτογενούς τομέα μεταξύ άλλων ζητούν κατώτατες εγγυημένες τιμές, μείωση του κόστους παραγωγής και μέτρα αντιστάθμισης των αυξήσεων του κόστους ενέργειας.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, κάτι, που προγραμματίζουν να κάνουν και οι συνάδελφοί τους σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Για το θέμα μιλούν ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Θέρμης, Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, ο Γραμματέας του Αγροδιατροφικού Συλλόγου Λαγκαδά, Χαρίλαος Γιαταγάνας, ο Πρόεδρος του Αγροδιατροφικού Συλλόγου Παιονίας, Θωμάς Καρυπίδης και το μέλος της Διοίκησης του Αγροτικού Συλλόγου Λαγκαδά, Γιάννης Θεοδωρίδης.

πηγή:ertnews.gr

Σχόλια