Ζημιές και κάλπες για μελισσοκόμους

Περίπου 100 μελισσοκυψέλες θάφτηκαν στο νερό από τα πλημμυρικά φαινόμενα που εμφανίστηκαν στην κοίτη του Πηνειού ποταμού, τόσο στην περιοχή ...


Περίπου 100 μελισσοκυψέλες θάφτηκαν στο νερό από τα πλημμυρικά φαινόμενα που εμφανίστηκαν στην κοίτη του Πηνειού ποταμού, τόσο στην περιοχή της Τερψιθέας, όσο και στη Γιάννουλη (ΚΕΘΕΑ, Κιόσκι). Στις περιοχές αυτές, αρκετοί μελισσοκόμοι είχαν τοποθετήσει τα μελίσσια τους και δεν πρόλαβαν να τα απομακρύνουν. 

Όσον αφορά την αποζημίωση της παραγωγής τους, πολλά θα εξαρτηθούν από την απόσταση στην οποία βρίσκονταν τα μελίσσια, καθώς ο ΕΛΓΑ δεν αποκλείεται να θεωρήσει υπαίτιους τους μελισσοκόμους για την τοποθέτηση, πλησίον του ποταμού, των κυψελών.

Στο μεταξύ σε εκλογική τροχιά βρίσκεται τόσο ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Λάρισας, όσο και η Ομοσπονδία Μελισσοκόμων Ελλάδας, με έδρα τη Λάρισα. Τέλος Ιανουαρίου τα μέλη του Μελισσοκομικού Συλλόγου Λάρισας θα οδηγηθούν στις κάλπες για την εκλογή νέας διοίκησης, ενώ μετά από πολλά χρόνια ο απερχόμενος πρόεδρος Κώστας Καλαπούτης δεν θα είναι υποψήφιος. 

Κάλπες θα στηθούν και για την εκλογή νέας διοίκησης στην Ομοσπονδία Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος, στις 12 Φεβρουαρίου. Εκεί, ακλόνητο φαβορί παραμένει ο απερχόμενος πρόεδρος Βασίλης Ντούρας.

πηγή:eleftheria.gr

Σχόλια