Α. Μεϊκόπουλος: Άδικη η μη ένταξη των αγροτών του Ρήγα Φεραίου πρόγραμμα νιτρορύπανσης

Κοινοβουλευτική παρέμβαση πραγματοποίησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος για τη μη ένταξη ...


Κοινοβουλευτική παρέμβαση πραγματοποίησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος για τη μη ένταξη Δήμου Ρήγα Φεραίου στο πρόγραμμα «νιτρορύπανσης» και τη μη αποκατάσταση της αδικίας που αφήνει εκτός επιδότησης τους παραγωγούς της περιοχής.


«Παρότι υπάρχουν μεγάλα προβλήματα με μόλυνση των υδάτων από νιτρικά και άλλα μέταλλα και ενώ στους όμορους Δήμους η ποιότητα του νερού χαρακτηρίζεται «κακή», ο Δήμος Ρήγα Φεραίου εξακολουθεί να μην τοποθετείται στους χάρτες κακής ποιότητας, και συνεπώς οι παραγωγοί της περιοχής δεν μοριοδοτούνται και δεν εντάσσονται στο πρόγραμμα» επισημαίνει χαρακτηριστικά στην Αναφορά που κατέθεσε προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Περιβάλλοντος & Ενέργειας ο Αλ. Μεϊκόπουλος.

Διαβιβάζοντας σχετική Επιστολή του Δήμου Ρήγα Φεραίου, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, πρόσθεσε ότι παρά την ανάγκη προστασίας της λίμνης Κάρλας η περιοχή κινδυνεύει να υποβαθμιστεί περιβαλλοντικά με τον αποκλεισμό του Δήμου από το πρόγραμμα που συμβάλλει στη συντήρηση των υδάτων σε ένα καλό επίπεδο.

«Είναι αναγκαίο να γίνει ορθός χαρακτηρισμός της ποιότητας των υδάτων του Δήμου Ρήγα Φεραίου και να τοποθετηθεί η περιοχή στους χάρτες κακής ποιότητας. Η ένταξη στο πρόγραμμα είναι σημαντική για το περιβάλλον αλλά και το αγροτικό εισόδημα μέσα στις δυσχερείς τρέχουσες συνθήκες» τόνισε ο Αλ. Μεϊκόπουλος ζητώντας από τους αρμόδιους Υπουργούς να ενεργήσουν άμεσα.

Σχόλια