Καρδίτσα: Κυβερνητικό κλιμάκιο σε Κοσκινά & Καράμπαλη

Στον Νομό Καρδίτσας βρέθηκε στις 14/1/22 αργά το μεσημέρι κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελούμενο από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό κ. Χρήστο ...


Στον Νομό Καρδίτσας βρέθηκε στις 14/1/22 αργά το μεσημέρι κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελούμενο από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο και τους Γενικούς Γραμματείς Οικονομικής Πολιτικής (Οικονομικών) κ. Νικόλαο Κουλοχέρη, Εσωτερικών και Οργάνωσης (ΥΠΕΣ) κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη.Το κλιμάκιο υποδέχθηκε ο βουλευτής Ν. Καρδίτσας και Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας, ο οποίος το συνόδευσε σε δύο επισκέψεις που έκανε στη γέφυρα Κοσκινά που συνδέει το χωριό με τον Παλαμά, καθώς επίσης και στη γέφυρα του Καράμπαλη στην είσοδο της Καρδίτσας.

Το παρών στην επίσκεψη του κλιμακίου έδωσαν ακόμη ο βουλευτής του Νομού μας κ. Γιώργος Κωτσός και ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος.

Να σημειωθεί ότι μαζί με το κλιμάκιο επισκέφθηκε τον Νομό και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο οποίος το απόγευμα στη Λάρισα συντόνισε ευρεία σύσκεψη Δημάρχων Δήμων της περιφέρειάς μας που επλήγησαν από την πρόσφατη κακοκαιρία «Διομήδης» με τους κυβερνητικούς απεσταλμένους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κλιμάκιο έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τις νέες ζημιές που έγιναν στην περιοχή, 15 περίπου μήνες μετά τις τεράστιες καταστροφές του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανού».

Ενημερώθηκε σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο για τα προβλήματα που υπάρχουν προκειμένου, - όπως ειπώθηκε -, να αναζητηθούν οι βέλτιστες λύσεις για τους κατοίκους που δοκιμάζονται συνεχώς από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Ο κ. Τριαντόπουλος που έχει οριστεί από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη συντονιστής των ενεργειών αντιμετώπισης των δυσμενών συνεπειών στην περιοχή μας, συγκέντρωσε στοιχεία για αναγκαίες παρεμβάσεις και απαιτούμενα κονδύλια.

Από την πλευρά του ο κ. Λυκουρέντζος υπογράμμισε πως οι πληγέντες παραγωγοί θα αποζημιωθούν σε όσο γίνεται πιο σύντομο χρόνο από τον ΕΛΓΑ, στα πλαίσια των προβλεπόμενων από τον κανονισμό του Οργανισμού. Τέλος ο κ. Τσιάρας δήλωσε πως «η κυβέρνηση της ΝΔ είναι εδώ, είναι δίπλα στην τοπική κοινωνία του Ν. Καρδίτσας, για να δρομολογήσει λύσεις, ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που δημιούργησε η κακοκαιρία «Διομήδης».

πηγή:eleftheria.gr

Σχόλια