Στον δρόμο για τη σταφίδα οι αγρότες της Ηλείας

Την θεσμοθέτηση και διασφάλιση κατώτατης εγγυημένης τιμής ζητούν οι καλλιεργητές της σταφίδας που για ακόμα μία φορά κατέβηκαν στους δρόμους...


Την θεσμοθέτηση και διασφάλιση κατώτατης εγγυημένης τιμής ζητούν οι καλλιεργητές της σταφίδας που για ακόμα μία φορά κατέβηκαν στους δρόμους προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το γεγονός ότι η συμφωνία για 1,40 το κιλό της κορινθιακής αγορά από τον παραγωγό δεν εφαρμόστηκε ποτέ και οι δεσμεύσεις, όπως είπαν οι ίδιοι, δεν ήταν τίποτα άλλο από λόγια του αέρα.


Μάλιστα επειδή πλησιάζει το τέλος του μήνα όπου οι παραγωγοί θα πρέπει να έχουν παραδώσει τιμολόγια με πώληση 150 κιλά ανά στρέμμα τουλάχιστον για να πάρουν τη συνδεδεμένη ενίσχυση, οι έμποροι αφήνουν τον καιρό να περνάει πιέζοντας ασφυκτικά, όπως λένε οι ίδιοι οι αγρότες, για να αγοράζουν με 50,60,70, και 80 λεπτά το κιλό.

Το ραντεβού είχε δοθεί για χθες το πρωί στις 11:00 στον κόμβο της Αγίου Γεωργίου όπου συγκεντρώθηκαν με αγροτικά μηχανήματα και αυτοκίνητα προκειμένου να εκφράσουν την αγωνία τους για τις εξελίξεις της σταφίδας και των εμπαιγμό που υφίστανται όσον αφορά το θέμα της τιμής.


Σχόλια