Ηλεία: Επανήλθε το θέμα της ιδιοκτησίας γης σε Κουτσοχέρα, Μουζάκι & Χειμαδιό – Η Ιερά Μονή «πρόλαβε» το Κτηματολόγιο

Η Μονή των Αγίων Θεοδώρων «πρόλαβε» και πέρασε στο κτηματολόγιο τις εκτάσεις. Οριστική λύση με νομοθετική ρύθμιση στο πρόβλημα δεκάδων καλλι...


Η Μονή των Αγίων Θεοδώρων «πρόλαβε» και πέρασε στο κτηματολόγιο τις εκτάσεις. Οριστική λύση με νομοθετική ρύθμιση στο πρόβλημα δεκάδων καλλιεργητών σε Κουτσοχέρα, Μουζάκι και Χειμαδιό που οι περιουσίες τους δεσμεύονται από… τουρκικά χρυσόβουλα ζητά από την πολιτεία ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος καλώντας και τους βουλευτές του νομού να αναλάβουν δράση.

Το θέμα που αρχικά είχε ταλανίσει δεκάδες οικογένειες το 2018 που καλλιεργούν τις συγκεκριμένες εκτάσεις επί σειρά δεκαετιών, επανήλθε στο προσκήνιο όταν χρειάστηκε να δηλώσουν τις περιουσίες τους στο Εθνικό Κτηματολόγιο.

Τότε αντιλήφθηκαν ότι η Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων, στην κατοχή της οποίας βρίσκονται οι συγκεκριμένες εκτάσεις με το καθεστώς των… χρυσόβουλων, τις είχε ήδη δηλώσει στο σύστημα!

Το συγκεκριμένο θέμα, είχε αναδείξει από τότε στο δημοτικό συμβούλιο (με την προηγούμενη σύνθεση του) ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, ως επικεφαλής της αντιπολίτευσης. Κάτι που προτίθεται να κάνει και τώρα άμεσα. Και προτρέπει τους κατοίκους που θίγονται απ’ αυτές τις δυσάρεστες εξελίξεις να εξαντλήσουν κάθε διοικητική γραφειοκρατική δυνατότητα.

«Οι κάτοικοι επιχείρησαν να δηλώσουν τις περιουσίες τους στο Εθνικό κτηματολόγιο και αντιλήφθηκαν ότι οι εκτάσεις είχαν ήδη δηλωθεί από τη Μονή. Εκτάσεις που αυτοί καλλιεργούν επί πολλά χρόνια τώρα.

Σχόλια