Λύκοι κατασπάραξαν κυνηγόσκυλο στα ορεινά της Ξάνθης

Ακόμη ένα περιστατικό επίθεσης από λύκους καταγράφηκε στην ορεινή περιοχή της Ξάνθης, με θύμα το κυνηγόσκυλο ενός από τα μέλη μιας παρέας φί...


Ακόμη ένα περιστατικό επίθεσης από λύκους καταγράφηκε στην ορεινή περιοχή της Ξάνθης, με θύμα το κυνηγόσκυλο ενός από τα μέλη μιας παρέας φίλων που κυνηγούσαν αγριόχοιρους στην περιοχή του Προφήτη Ηλία στην Σταυρούπολη, την περασμένη Κυριακή.

Σύμφωνα με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Ξάνθης, το άτυχο σκυλί είχε απομακρυνθεί από τους κυνηγούς προσπαθώντας να ξετρυπώσει κάποιο θήραμα, αλλά φαίνεται πως βρέθηκε εγκλωβισμένο από μια αγέλη πεινασμένων λύκων, οι οποίοι το ξεμονάχιασαν και το κατασπάραξαν. Όταν έφτασαν στο σημείο οι κυνηγοί, βρήκαν τα υπολείμματα του κυνηγόσκυλου ενώ τα αγρίμια είχαν εξαφανιστεί.

Σε ανακοίνωσή του, ο Κυνηγετικός Σύλλογος εφιστά την προσοχή των κυνηγών και των πολιτών να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς στην περιοχή καταγράφεται συχνά η παρουσία λύκων. Το περιστατικό καταγράφηκε στο μητρώο επιθέσεων από λύκο που δημιούργησε η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης.


πηγή:protothema.gr

Σχόλια