Ο «Διομήδης» πέρασε από Τύρναβο, Τέμπη, Κιλελέρ - Πλημμύρισαν οι αμπελοκαλλιέργειες στο Δαμάσι

Ισχυρό ήταν το αποτύπωμα του «Διομήδη» στους Δήμους Τυρνάβου, Τεμπών και Κιλελέρ, καθώς η κακοκαιρία έπληξε δρόμους, κατοικίες και καλλιέργε...


Ισχυρό ήταν το αποτύπωμα του «Διομήδη» στους Δήμους Τυρνάβου, Τεμπών και Κιλελέρ, καθώς η κακοκαιρία έπληξε δρόμους, κατοικίες και καλλιέργειες σε μεγάλο βαθμό, προκαλώντας πολλά προβλήματα και ζημιές στους κατοίκους των εν λόγω περιοχών. Το ευχάριστο είναι πως δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός, ενώ σε τρεις περιπτώσεις χρειάστηκε να παρέμβει η Πυροσβεστική για να απεγκλωβίσει τρεις οδηγούς που βρέθηκαν εγκλωβισμένοι λόγω της κακοκαιρίας σε διαφορετικά σημεία του Δήμου Τεμπών.

Πιο αναλυτικά:

ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Η κακοτυχία του 2021 φαίνεται πως συνεχίζεται και το 2022 για τους κατοίκους του Δαμασίου, αφού η κακοκαιρία με την ονομασία «Διομήδης» προκάλεσε πολλά προβλήματα στις αμπελοκαλλιέργειες της περιοχής. Πολλές εκτάσεις ήταν πλημμυρισμένες κυρίως στο κομμάτι από Κουτσόχερο προς Δαμάσι. Στους οικίσκους πάντως των σεισμόπληκτων δεν αναφέρθηκαν κάποια προβλήματα, ενώ ζημιές προκλήθηκαν σε κτηνοτροφικές μονάδες.
Σύμφωνα με τον Δήμο Τυρνάβου, χθες από τις πρώτες πρωινές ώρες σύσσωμες οι υπηρεσίες και τα συνεργεία του Δήμου επιχειρούσαν σε όλη την έκταση του Δήμου, όπου αυτό κρίθηκε αναγκαίο, τόσο προληπτικά όσο και κατασταλτικά. Χαρακτηριστικά στον Αμπελώνα άμεσα αντιμετωπίστηκε η πτώση δύο κολόνων του ΟΤΕ.
Διεκόπη για κάποια ώρα η κυκλοφορία των οχημάτων στους δρόμους από Αμπελώνα προς Ροδιά και προς Δελέρια λόγω του μεγάλου όγκου νερού.

ΔΗΜΟΣ ΤΕΜΠΩΝ

Πλημμυρικά φαινόμενα παρατηρήθηκαν στον Δήμο Τεμπών. Στα παράλια το μεγαλύτερο πλήγμα δέχτηκαν τα Μεσάγγαλα, αφού έκλεισαν οι δίοδοι των ποταμών προς τη θάλασσα κι έτσι τα νερά γέμισαν τους δρόμους της περιοχής.
Στον Πυργετό και τη Ραψάνη το νερό με την ορμή που είχε προκάλεσε προβλήματα στο οδόστρωμα, με αποτέλεσμα να βρεθούν αρκετά στηθαία στον «αέρα».
Στο Καλοχώρι πλημμύρισαν χωράφια αφού το ρέμα Συκουριώτης κατέβαινε «φουσκωμένο» από τη Σπηλιά. Κινδύνεψαν ποιμνιοστάσια, ενώ ζημιές υπέστησαν κυρίως καλλιέργειες σιτηρών. Στην Ελάτεια πλημμύρισε ένα σπίτι, αλλά η ηλικιωμένη ένοικος βγήκε με ασφάλεια.
Στο χωριό Καλλιπεύκη οι 150 περίπου κάτοικοι είχαν σοβαρό πρόβλημα που προκλήθηκε από τη χιονόπτωση και τη διακοπή ρεύματος. Μη έχοντας θέρμανση, κάποιοι αποφάσισαν να φύγουν, όμως οι 50 περίπου πόντοι χιονιού δεν τους επέτρεψαν να το κάνουν. Η ηλεκτροδότηση επανήλθε χθες το μεσημέρι, όμως αυτό που ζητούν είναι να φτάσουν εκχιονιστικά μηχανήματα στο χωριό.
Σε τρεις περιπτώσεις επενέβη η Πυροσβεστική Υπηρεσίας Λάρισας στον Δήμο Τεμπών. Στον παράδρομο του αυτοκινητόδρομου και συγκεκριμένα στο ύψος του Μακρυχωρίου ένας οδηγός «έμεινε» σε μια μπάρα με νερό. Στον δρόμο Συκουρίου - Σπηλιάς ένας οδηγός Ι.Χ. που είχε και τον σκύλο του μαζί, «κόλλησε» στο χιόνι. Τέλος, με ασφάλεια απεγκλωβίστηκε ένας ακόμα οδηγός που δεν μπόρεσε να περάσει τον δρόμο Παλαιόπυργος - Ομόλιο λόγω του νερού.

ΔΗΜΟΣ ΚΙΛΕΛΕΡ

Η κακοκαιρία «Διομήδης» έπληξε και τον Δήμο Κιλελέρ. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα δημιούργησαν πλημμυρικές καταστάσεις σε πολλά σημεία των Δημοτικών Ενοτήτων. Ο δήμαρχος Θανάσης Νασιακόπουλος επικεφαλής κλιμακίου είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει το μέγεθος των πλημμυρών. Ολόκληρος ο μηχανισμός του Δήμου ήταν σε κατάσταση επιφυλακής. Μεγάλη ζημιά καταγράφηκε σε πρώτο βαθμό στις καλλιέργειες στο ύψος των περιοχών Νέων Καρυών - Ζάππειο. Το νερό πέρασε πάνω από τη γέφυρα Νίκαιας - Χάλκης κάποια στιγμή. Πλημμύρες είχαμε και σε καλλιέργειες και επιχειρήσεις της Νέας Λεύκης.


Του Κώστα Γκιάστα
Φωτ.: Κώστας Τσάντζος


πηγή: eleftheria.gr

Σχόλια