Κ. Βελόπουλος – Κ. Μπούμπας: Να δοθούν κίνητρα για διάδοση καλλιέργειας μαύρων φασολιών της Άνω Βροντούς

Να δοθούν κίνητρα για τη διάδοση καλλιέργειας μαύρων φασολιών ανάλογης της αντίστοιχης της Άνω Βροντούς Σερρών, ζητούν με κοινή ερώτησή τους...


Να δοθούν κίνητρα για τη διάδοση καλλιέργειας μαύρων φασολιών ανάλογης της αντίστοιχης της Άνω Βροντούς Σερρών, ζητούν με κοινή ερώτησή τους προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης», Κυριάκος Βελόπουλος και ο βουλευτής Σερρών του κόμματος, Κώστας Μπούμπας.

Από το 2019 οι κάτοικοι του χωριού της Άνω Βροντούς Σερρών άρχισαν να καλλιεργούν μια ξεχωριστή ποικιλία φασολιών, μαύρου χρώματος, η οποία χαρακτηρίζεται για την ιδιαίτερη γεύση της και τις θρεπτικές της ουσίες.

Τόσο ο Πρόεδρος όσο και ο Βουλευτής της Ελληνικής Λύσης , ζητούν από τον υπουργό, “να θέσει σε εφαρμογή κίνητρα αύξησης των καλλιεργειών μαύρων φασολιών προκειμένου αφενός να διαδοθεί και αυξηθεί η πώληση μαύρων φασολιών στην εγχώρια αγορά αλλά και αφετέρου οι καλλιεργητές αυτών να προωθήσουν το προϊόν τους στην εξωτερική αγορά (ΗΠΑ, Δυτική Ευρώπη κλπ.)».

ΠΗΓΗ:ertnews.gr

Σχόλια