Νέο αντιπλημμυρικό έργο στην Υπέρεια Φαρσάλων από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Νέο έργο για την αντιπλημμυρική προστασία του οικισμού της Υπέρειας Φαρσάλων δρομολογεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Αναδείχτηκε ανάδοχος και πρ...


Νέο έργο για την αντιπλημμυρική προστασία του οικισμού της Υπέρειας Φαρσάλων δρομολογεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Αναδείχτηκε ανάδοχος και προχωρούν οι διαδικασίες για την έναρξη του έργου συνολικού προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.

Περιλαμβάνει, έργα συλλογής των ομβρίων υδάτων της λεκάνης του οικισμού της Υπέρειας, κατασκευή αντλιοστασίου για την προώθηση και ανύψωση των ομβρίων υδάτων πάνω από το ανάχωμα του Ενιπέα ποταμού, κατασκευή καταθλιπτικού αγωγού ομβρίων, αποκατάσταση βλαβών στα τρία φράγματα του Ενιπέα σε Μεγάλο Ευύδριο, Πυργάκια και Ορφανά και βελτίωση της λειτουργικότητας του φράγματος Συκαιώνας.

«Ένα νέο αντιπλημμυρικό έργο προστίθεται στην Υπέρεια Φαρσάλων. Υπερβαίνουμε τις αρμοδιότητες που μας ανήκουν και προχωράμε ένα έργο που έχει ανάγκη η περιοχή. Επενδύουμε την πρόληψη και ενισχύουμε την προστασία της περιοχής που πλήττεται συχνά, από έντονες βροχοπτώσεις», δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.


πηγή:ertnews.gr

Σχόλια