Απόπειρα εισαγωγής της σταφίδας στα σχολεία...μέσω κυλικείων

Το θέμα της προώθησης της κρητικής σταφίδας στα σχολεία του Ηρακλείου, συζήτησαν χθες το πρωί στη Λότζια ο δήμαρχος Ηρακλείου Β. Λαμπρινός μ...


Το θέμα της προώθησης της κρητικής σταφίδας στα σχολεία του Ηρακλείου, συζήτησαν χθες το πρωί στη Λότζια ο δήμαρχος Ηρακλείου Β. Λαμπρινός με την αντιπεριφερειάρχη Παιδείας Έφη Κουτεντάκη και τον αντιπρόεδρο της ΕΑΣΗ Μύρωνα Χιλετζάκη.


Τόσο η αντιπεριφερειάρχης όσο και το συνεταιριστικό στέλεχος υπογράμμισαν τα οφέλη που θα έχει αυτή η πρωτοβουλία για τους μαθητές, καθώς η σταφίδα εντάσσεται στην κατηγορία των υπερτροφών, αλλά και για τους σταφιδοπαραγωγούς που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στη διάθεση του προϊόντος.

Στόχος της όλης προσπάθειας είναι μέσα από την συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Ηρακλείου και της Ένωσης Ηρακλείου να ξεκινήσει πιλοτικά σε πρώτη φάση, με ενημερωτικές δράσεις στα σχολεία, η ένταξη της κρητικής σταφίδας και άλλων υποπροϊόντων της στα κυλικεία με ιδιαίτερα προσιτές τιμές και από την επόμενη σχολική χρονιά να ενταχθεί πλήρως στα ράφια των σχολικών κυλικείων.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ηρακλείου εξέφρασε την στήριξή του για την επιτυχία του εγχειρήματος και προγραμμάτισε νέα συνάντηση την ερχόμενη Παρασκευή 14 Ιανουαρίου στην οποία θα λάβουν μέρος και οι αντιδήμαρχοι Παιδείας Στέλλα Αρχοντάκη-Καλογεράκη και Αντώνης Περυσινάκης.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Ηρακλείου ανέφερε: «Είμαστε θετικοί σε κάθε πρωτοβουλία που έχει στόχο την προώθηση και διάθεση των κρητικών προϊόντων. Στηρίζουμε την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει και θα συμβάλουμε από την πλευρά μας ώστε η κρητική σταφίδα να ενταχθεί στις διατροφικές συνήθειες των μαθητών».


Σχόλια