Ξεκίνησαν χθες οι εγγραφές για το σεμινάριο "H πιστοποίηση του ελαιολάδου ως διαβατήριο για νέες αγορές" του Κέντρου Αγροδιατροφικ...
Ξεκίνησαν χθες οι εγγραφές για το σεμινάριο "H πιστοποίηση του ελαιολάδου ως διαβατήριο για νέες αγορές" του Κέντρου Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας.
Σκοπός του σεμιναρίου σύμφωνα με τους διοργανωτές "είναι η ανάδειξη της αναγκαιότητας της πιστοποίησης, τόσο στον πρωτογενή τομέα με επίκεντρο την καλλιέργεια της ελιάς όσο και στον δευτερογενή τομέα με έμφαση στο ελαιόλαδο”.
Το σεμινάριο, διάρκειας 15 διδακτικών ωρών, πραγματοποιείται διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Zoom το χρονικό διάστημα 24 Ιανουαρίου - 7 Φεβρουαρίου 2022 και απευθύνεται σε:
- παραγωγούς
- ομάδες παραγωγών και συνεταιρισμούς
- μεταποιητές και ελαιοτριβείς
που επιθυμούν την πιστοποίηση των προϊόντων τους ώστε να τους προσδώσουν υπεραξία και να τα προωθήσουν σε νέες και πιο επικερδείς αγορές.
Ακολουθούν οι τίτλοι, οι εισηγητές και οι περιγραφές των θεματικών:
Δευτέρα 24 Ιανουαρίου, .30 - 9 μ.μ.
“Βιολογική καλλιέργεια της ελιάς και βιολογική παραγωγή ελαιολάδου” (Ειρήνη Καρατάσιου).
Αρχές και φιλοσοφία της βιολογικής γεωργίας (ιστορική εξέλιξη, θεμελιώδεις αρχές, αγορά βιολογικών προϊόντων κ.α.), κανόνες παραγωγής (λίπανση, φυτοπροστασία - πρόληψη και καλλιεργητικές τεχνικές για τον περιορισμό χρήσης φυτοφαρμάκων κ.α.), βιολογική γεωργία συγκριτικά με τη συμβατική γεωργία. Η ποιότητα στο ελαιόλαδο (νομοθεσία, ανάγκες της αγοράς, συμπεριφορά καταναλωτή), σύστημα ελέγχου βιολογικών προϊόντων (αξιοπιστία, απαιτήσεις και κόστος), ενδείξεις και επισήμανση των προϊόντων (νωπά και μεταποιημένα).
Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, 6.30 - 9 μ.μ.
“Ολοκληρωμένη διαχείριση της καλλιέργειας της ελιάς” (Ειρήνη Καρατάσιου).
Ορισμός, αρχές και φιλοσοφία της ολοκληρωμένης διαχείρισης, ολοκληρωμένη διαχείριση συγκριτικά με τη βιολογική ή τη συμβατική γεωργία, απαιτήσεις των αγορών, καλλιεργητικές φροντίδες (άδρευση, λίπανση, φυτοπροστασία), πιστοποίηση ολοκληρωμένης διαχείρισης (πρωτογενής τομέας).
Δευτέρα 31 Ιανουαρίου, 6.30 - 9 μ.μ.
“Πιστοποιήσεις ολοκληρωμένης διαχείρισης της καλλιέργειας της ελιάς” (Άννα Πετρέα).
Εθνικά πρότυπα AGRO 2.1-2.2 (απαιτήσεις, εφαρμογή και πλεονεκτήματα, πληροφοριακό σύστημα "i-AGRO") διεθνές πρότυπο GLOBALG.A.P. (απαιτήσεις, εφαρμογή και πλεονεκτήματα).
Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου, 6.30 μ.μ. - 9 μ.μ.
“Πιστοποίηση ελαιόλαδου και ελαιοτριβείων” (Άννα Πετρέα).
Εθνικό πρότυπο AGRO 2.3 (απαιτήσεις, εφαρμογή και πλεονεκτήματα), πρότυπα ISO 9001 & ISO 22000 (απαιτήσεις, εφαρμογή και πλεονεκτήματα).
Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου, 6.30 μ.μ. - 9 μ.μ. (προαιρετικό)
“Σύγχρονες απαιτήσεις αγοράς και φορείς πιστοποίησης” (Σπύρος Ρουσσίδης). Απευθύνεται κυρίως σε μεταποιητικές μονάδες. Πρότυπα BRC & IFS (απαιτήσεις, εφαρμογή και πλεονεκτήματα ρόλος, λειτουργία και έλεγχος).
Το κόστος συμμετοχής για τις 4 πρώτες θεματικές κοστίζει 40 ευρώ, ενώ για το σύνολο των πέντε θεματικών κοστίζει 50 ευρώ.
Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο του ΚΑΕΜ στην Καλαμάτα τηλεφωνικά στο 27210 25700, μέσω e-mail στο info@kaem.gr, www.kaem.gr/seminars/.
ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online
Σχόλια