ΚΑΙΡΟΣ: H «Ελπίδα» αναμένεται να χτυπήσει την Ελλάδα & να ρίξει την θερμοκρασία στο ναδίρ

H «Ελπίδα» να αναμένεται να χτυπήσει την Ελλάδα και να ρίξει την θερμοκρασία στο ναδίρ. Ο Σάκης Αρναούτογλου προέβλεψε χιόνια κάτι που επιβε...H «Ελπίδα» να αναμένεται να χτυπήσει την Ελλάδα και να ρίξει την θερμοκρασία στο ναδίρ. Ο Σάκης Αρναούτογλου προέβλεψε χιόνια κάτι που επιβεβαιώνει και η επίσημη πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Πιο συγκεκριμένα, η κακοκαιρία με την ονομασία «Ελπίδα» αναμένεται να χτυπήσει σε δύο φάσεις, με την πρώτη να είναι το Σάββατο (22/1) και την δεύτερη τη Δευτέρα (24/1).

Μαζί της θα φέρει μια μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας αλλά και πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές της βόρειας και
της ανατολικής Ελλάδας καθώς και στα νησιά του Αιγαίου.

Όσον αφορά τους ανέμους, αυτοί θα είναι βόρειοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ.

Καιρός – Αναλυτικά το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ:

1) Χαμηλές θερμοκρασίες

Από το Σάββατο αναμένεται βαθμιαία πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα. Επισημαίνεται ότι από τη Δευτέρα έως την Τετάρτη (26/1) οι θερμοκρασίες θα είναι πολύ χαμηλές και οι μέγιστες τιμές τους δε θα ξεπεράσουν τους 2 με 3 βαθμούς Κελσίου. Παράλληλα ο παγετός θα είναι ισχυρός και ειδικά στην κεντρική και τη βόρεια χώρα τοπικά ολικός.

2) Χιονοπτώσεις

α) το Σάββατο (22/1) θα επηρεαστούν με χιονοπτώσεις ακόμα και πεδινές περιοχές αρχικά της Μακεδονίας και της Θράκης και βαθμιαία της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας. Προς το βράδυ χιονοπτώσεις θα ξεκινήσουν σε όλο το Αιγαίο και κατά τόπους στο κεντρικό και το βόρειο τμήμα του θα είναι πυκνές.

β) την Κυριακή (23/1) αναμένεται ύφεση των φαινομένων στα ηπειρωτικά, ενώ στην Εύβοια και σε όλο το Αιγαίο θα συνεχιστούν κατά διαστήματα οι πυκνές χιονοπτώσεις.

γ) τη Δευτέρα (24/1) οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν και θα είναι τοπικά πυκνές αρχικά στο κεντρικό και το βόρειο Αιγαίο, την Εύβοια, την ανατολική Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά και βαθμιαία στην ανατολική Πελοπόννησο και σε όλο το νότιο Αιγαίο μέχρι την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Κατά διαστήματα χιονοπτώσεις θα σημειώνονται στη Μακεδονία και τη Θράκη.

δ) την Τρίτη (25/1) τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν ύφεση στη βόρεια χώρα, αλλά στις υπόλοιπες περιοχές θα συνεχιστούν οι πυκνές χιονοπτώσεις.

3) Θυελλώδεις Άνεμοι

Τη Δευτέρα και την Τρίτη θα επικρατούν στην ανατολική Ελλάδα και κυρίως στην περιοχή του Αιγαίου θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι (8 με 9 μποφόρ).

ΠΗΓΗ:sportime.gr

Σχόλια