Πρόγραμμα διαχείρισης νεκρών ζώων από την Yποδ/νση Κτηνιατρικής Μαγνησίας και Σποράδων

Η Yποδ/νση Κτηνιατρικής Μαγνησίας και Σποράδων ενημερώνει ότι ξεκίνησε το πρόγραμμα περισυλλογής και διαχείρισης νεκρών ζώων εντός και εκτός...


Η Yποδ/νση Κτηνιατρικής Μαγνησίας και Σποράδων ενημερώνει ότι ξεκίνησε το πρόγραμμα περισυλλογής και διαχείρισης νεκρών ζώων εντός και εκτός κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

- Νεκρά βοοειδή και αιγοπροβάτα εντός και εκτός κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων.
- Νεκρούς χοίρους, ιπποειδή και πτηνά.
- Λοιπά νεκρά ζώα σε Εθνικό Οδικό Δίκτυο ή σε Δημόσιες Εκτάσεις.

Οι κτηνοτρόφοι/ιδιοκτήτες βοοειδών, αιγοπροβάτων, χοίρων, ιπποειδών και πτηνών -αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Υποδ/νσης Κτηνιατρικής Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων -οφείλουν να ειδοποιούν άμεσα τον φορέα υλοποίησης του προγράμματος για την ύπαρξη νεκρών ζώων στο τηλεφωνικό κέντρο με αριθμό κλήσης 210-8960.100, το οποίο λειτουργεί καθημερινά σε 24ωρη βάση. Κατά τη δήλωση του νεκρού ζώου θα πρέπει να δώσουν στοιχεία της εκμετάλλευσης (Κωδικός Εκμετάλλευσης, ΑΦΜ ιδιοκτήτη) και Αριθμό Ενωτίου Ζώου. 

Η συλλογή των νεκρών ζώων θα γίνεται σε χώρο προσβάσιμο από το εγκεκριμένο όχημα συλλογής του φορέα υλοποίησης του προγράμματος, έξω από την εκμετάλλευση, κατά τρόπο που να μην έχουν πρόσβαση άλλα ζώα και αρπακτικά. Ζώα υπό σήψη δεν παραλαμβάνονται. 

Το νεκρό βοοειδές, πρόβατο ή αίγα θα πρέπει να φέρει ενώτιο και να συνοδεύεται από το διαβατήριο (βοοειδές) ή το μητρώο εκμετάλλευσης (αίγα ή πρόβατο) για τη διαπίστωση της ηλικίας τους. Η συλλογή, μεταφορά και διαχείριση των προαναφερόμενων νεκρών ζώων γίνεται δωρεάν και δεν συνεπάγεται οποιαδήποτε οικονομική επιβάρυνση για τους κτηνοτρόφους. 

Για την ύπαρξη νεκρών ζώων στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο ή σε Δημόσιες Εκτάσεις οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στο ίδιο τηλεφωνικό κέντρο (210-8960.100). Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε να απευθύνεστε στην Υποδ/νση Κτηνιατρικής Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων.

πηγή:eleftheria.gr

Σχόλια