1 δις δολάρια για την προώθηση της αειφόρου γεωργίας από το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA)

Η πρωτοβουλία αυτή αποσκοπεί στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 50% μέχρι το 2030. Το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA) θα ...


Η πρωτοβουλία αυτή αποσκοπεί στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 50% μέχρι το 2030.

Το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA) θα προχωρήσει στην εφαρμογή ενός νέου προγράμματος για την προώθηση της αειφόρου γεωργίας, με τις συνολικές επιχορηγήσεις να ξεπερνούν το ένα δις δολάρια.

Η πρωτοβουλία αυτή αποσκοπεί, σύμφωνα με την έγκυρη Olimerca, στο μετριασμό της κλιματικής αλλαγής και συγκεκριμένα στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στις ΗΠΑ κατά 50% μέχρι το 2030 και το μηδενισμό των εκπομπών αυτών μέχρι το 2050.

Οι επιχορηγήσεις αυτές θα αφορούν την προώθηση γεωργικών, δασικών και κτηνοτροφικών πρακτικών που είτε θα μειώνουν δραστικά τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, είτε θα δεσμεύουν και θα αποθηκεύουν άνθρακα.

Οι πόροι θα διατεθούν από την Ένωση Πίστωσης Εμπορευμάτων του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ, που οποίο ετησίως χορηγεί περί τα 30 δις δολάρια για τη σταθεροποίηση των τιμών των γεωργικών προϊόντων και τη στήριξη των γεωργικών εισοδημάτων.

πηγη:olivenews.gr

Σχόλια