Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε ο Βαγγέλης Αποστόλου για τον Σχεδιασμό αντιπυρικής αγροτοδασοπροστασίας 2022

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Κλιματικής Αλλαγής κατέθεσε ο βουλευτής Εύβοιας Βαγγέλης Αποστόλου και θέμα: Σχεδιασμός αντιπυρικής αγροτο...


Επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Κλιματικής Αλλαγής κατέθεσε ο βουλευτής Εύβοιας Βαγγέλης Αποστόλου και θέμα: Σχεδιασμός αντιπυρικής αγροτοδασοπροστασίας 2022.

Η επίκαιρη ερώτηση επισημαίνει:

- Τα στοιχεία για τις δασικές πυρκαγιές στη χώρα μας δείχνουν ότι από το 1974 μέχρι το 1998, που έγινε η μεταφορά της δασοπυρόσβεσης από τη Δασική Υπηρεσία στην Πυροσβεστική, ο μέσος όρος των καμένων εκτάσεων κάθε χρόνο ήταν περί τα 127 χιλιάδες στρ., ενώ μετά τη μεταφορά ως και το 2021 έφτασε περί τα 450.000 στρ.
- Το 2007 στην Ηλεία με 2,7 εκατ. στρ. και το 2021 στην Εύβοια με 1,3 εκατ. στρ. ήταν και από τις χειρότερες χρονιές στην ιστορία της χώρας μας.
- Ειδικά στην Β. Εύβοια η καταστροφή ήταν ολοκληρωτική αφού η έκταση που κατέκαυσε αποτελεί κι αυτή, τη μεγαλύτερη στην ιστορία της χώρας μας καμένη αγροτοδασική έκταση ανά επεισόδιο, ξεπερνώντας τα 600.000 στρ.

Επειδή η προετοιμασία για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών του 2022 έπρεπε ήδη να είχε ξεκινήσει
Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός

Ποιες είναι οι αλλαγές που θα προβλεφθούν σε επίπεδο πολιτικής προστασίας ώστε να υπάρξουν και να υπηρετηθούν τα απαραίτητα αντιπυρικά σχέδια;

Ποιες είναι οι δαπάνες που θα διατεθούν τόσο για την πρόληψη, όσο και την επίγεια και εναέρια καταστολή;

Σχόλια