Από 8 Φεβρουαρίου ηΤράπεζα Πειραιώς θα δέχεται αιτήσεις για νέες Κάρτες του Αγρότη

Η Τράπεζα Πειραιώς θα δέχεται αιτήσεις για νέες Κάρτες του Αγρότη από 8 Φεβρουαρίου. Την προφορική διαβεβαίωση ότι «η Τράπεζα Πειραιώς θα ξε...


Η Τράπεζα Πειραιώς θα δέχεται αιτήσεις για νέες Κάρτες του Αγρότη από 8 Φεβρουαρίου. Την προφορική διαβεβαίωση ότι «η Τράπεζα Πειραιώς θα ξεκινήσει την υποδοχή των αιτημάτων για νέες Κάρτες του Αγρότη την Τρίτη 8.2.2022» παρείχε σε συνέντευξή του σήμερα στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός.

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση του δημοσιογράφου «γνωρίζετε καλά ότι το «εργαλείο» που βοηθά τους παραγωγούς σε ό,τι αφορά στη ρευστότητα είναι η «κάρτα του αγρότη». Τι γίνεται με το ζήτημα αυτό; Πότε θα ενεργοποιηθεί;» ο κ. Λιβανός απάντησε:

«Με συντονισμένες ενέργειες φέρνουμε ταχύτερα εφέτος την ενεργοποίηση της κάρτας του αγρότη, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα οξυμένα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί λόγω της πανδημίας και της οικονομικής δυσπραγίας που επιφέρουν στον αγροτικό κόσμο τα αυξημένα κόστη παραγωγής, ιδιαίτερα το αυξημένο κόστος των αγροτικών εφοδίων για την τρέχουσα παραγωγική περίοδο. Θυμίζω ότι τα δύο προηγούμενα χρόνια (2020 και 2021) είχαμε προχωρήσει σε ανάλογες πρωτοβουλίες για τη διευκόλυνση των παραγωγών, σε μεταγενέστερες όμως ημερομηνίες (30.3.2020 και 18.3.2021 αντίστοιχα).

Εφέτος, η Τράπεζα Πειραιώς αποδεχόμενη τα επιχειρήματα που σας εξέθεσα προηγουμένως, θα ξεκινήσει την υποδοχή των αιτημάτων για νέες Κάρτες του Αγρότη την Τρίτη 8.2.2022. Αξιοποιούμε κάθε δυνατότητα που υπάρχει για να είμαστε συνεχώς στο πλευρό του Έλληνα αγρότη.»

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ


πηγή: agro24.gr

Σχόλια