Αραχωβίτης : «Γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατάργησε την επιστροφή ΕΦΚ πετρελαίου στους αγρότες»

Ασύμφορη έχει καταστεί η παραγωγή μετά και την εκτίναξη του κόστους παραγωγής, υπογράμμισε ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και πρώην ΥπΑΑΤ κ...Ασύμφορη έχει καταστεί η παραγωγή μετά και την εκτίναξη του κόστους παραγωγής, υπογράμμισε ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και πρώην ΥπΑΑΤ κ. Σταύρος Αραχωβίτης στην εκπομπή Πολιτικοί Διάλογοι την Παρασκευή το βράδυ στη Θεσσαλία τηλεόραση συζητώντας για τις αγροτικές κινητοποιήσεις με το διευθυντή ειδήσεων της Θεσσαλίας τηλεόρασης Γιάννη Κολλάτο

Εξαπέλυσε πυρά εναντίον της κυβέρνησης της Ν.Δ., σημειώνοντας ότι μπροστά στις εξελίξεις στέκεται παρατηρητής, καθώς όχι μόνο δεν καταλαβαίνει την κατάσταση, άλλα δεν ακούει τους αγρότες, την αντιπολίτευση ακόμη και τα ίδια της τα στελέχη που μεταφέρουν την κρατούσα κατάσταση από την επαρχία. 

Της καταλόγισε επίσης ανικανότητα στην αντιμετώπιση της πανδημίας και της ακρίβειας και την ίδια ώρα – όπως είπε- φαίνεται ότι την κυβέρνηση την κρατάει ένας άνθρωπος της νύχτας (o Φουρθιώτης) , ενώ ξαναβγαίνει στην επιφάνεια το σκάνδαλο Novartis


Σε ερώτηση που του θέσαμε για το αγροτικό πετρέλαιο και για το γεγονός ότι δεν θεσπίστηκε η επιστροφή του ΕΦΚ επί θητείας του με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Αραχωβίτης υπογράμμισε ότι η επιστροφή καταργήθηκε με το δεύτερο μνημόνιο της κυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου. Συνέχισε λέγοντας ότι είχε μια μεταβατική περίοδο που έληγε το 2016 και έσκασε στα χέρια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

 «Με το τρίτο μνημόνιο που ψηφίστηκε με 222 ψήφους δεν μπορέσαμε να αποτρέψουμε την κατάργηση του ΕΦΚ αγροτικού πετρελαίου. Όταν η χώρα βγήκε από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018 και τα ταμία ήταν γεμάτα, ο Αλέξης Τσίπρας είχε εξαγγείλει ότι από 1η/1/2020, χωρίς ενεργειακή κρίση, θα επανέρχονταν η επιστροφή του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο για όλους τους αγρότες. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ παρέμενε στην κυβέρνηση οι αγρότες θα είχαν επιστροφή ήδη από το 2020. Τώρα 2,5 χρόνια μετά, η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει εφαρμόσει το μέτρο που θα μπορούσε να το έχει κάνει, αν πραγματικά ενδιαφερόταν για τους αγρότες» είπε.


Σχόλια