Κ. Βελόπουλος από το μπλόκο Νίκαιας: Παραγκωνίζεται ο αγροτικός κόσμος

“Η πολιτεία έχει υποχρέωση να σταθεί δίπλα στον πρωτογενή τομέα” τόνισε ο Κυριάκος Βελόπουλος πρόεδρος της Ελληνικής λύσης κατά την επίσκεψή...


“Η πολιτεία έχει υποχρέωση να σταθεί δίπλα στον πρωτογενή τομέα” τόνισε ο Κυριάκος Βελόπουλος πρόεδρος της Ελληνικής λύσης κατά την επίσκεψή του σήμερα το πρωί στο μπλόκο των αγροτών στη Νίκαια της Λάρισας.

Ο κ. Βελόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση, ότι συνεχίζει την πολιτική παραγκωνισμού του αγροτικού τομέα, που ακολουθείται τα τελευταία 30 χρόνια. Επανέλαβε τη διαπίστωση πώς τα επόμενα χρόνια θα υπάρξει μεγάλη επισιτιστική κρίση και η Ελλάδα θα πρέπει να θωρακιστεί απέναντι σε αυτά που έρχονται.


“Ο αγροτικός τομέας, ο κάμπος της Λάρισας, της Μακεδονίας, όλοι οι κάμποι της χώρας πρέπει να καρπίσουν για να μπορούν να ταΐσουν τους Έλληνες, διαφορετικά με τις αθρόες εισαγωγές ομοειδών προϊόντων, θα τελειώσει ο αγροτικός κόσμος, άρα θα τελειώσει και η Ελλάδα” σημείωσε ο κ. Βελόπουλος λίγο πριν τη συνάντηση του με τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής των αγροτών, από τα οποία ενημερώθηκε για τα αιτήματά τους που αφορούν, κυρίως, το μεγάλο κόστος παραγωγής που δεν τους επιτρέπει να συνεχίσουν να καλλιεργούν.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής λύσης εξέφρασε την απορία γιατί δεν έχουν επισκεφθεί ακομη οι υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας τα αγροτικά μπλόκα, αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Μάλιστα κατέθεσε την ένστασή του στην απόφαση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα να μην επισκεφθεί το μπλόκο των αγροτών επικαλούμενος λόγους ασφαλείας. Χαρακτηριστικά είπε “ήταν πιο εύκολο να δει τον κύριο Πάιατ χθες στη Βουλή παρά τους αγρότες”.

Ρεπορτάζ Κων/να Θεοχαρούλη

ΠΗΓΉ: ertnews.gr

Σχόλια