Ανησυχία των κτηνοτρόφων για τις αυξήσεις σε ζωοτροφές & ρεύμα

Σε απόγνωση βρίσκονται οι Θεσσαλοί κτηνοτρόφοι από τις ολοένα αυξανόμενες τιμές των ζωοτροφών, ενώ σε μάστιγα εξελίσσεται το ενεργειακό κόστ...


Σε απόγνωση βρίσκονται οι Θεσσαλοί κτηνοτρόφοι από τις ολοένα αυξανόμενες τιμές των ζωοτροφών, ενώ σε μάστιγα εξελίσσεται το ενεργειακό κόστος, με τους φουσκωμένους λογαριασμούς της ΔΕΗ. 

Η Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων συνεχίζει να πιέζει τα αρμόδια Υπουργεία και τους βουλευτές του κάμπου προκειμένου να βρεθεί μία λύση, πριν χαθεί ένας δυναμικός κλάδος για την εθνική μας οικονομία. 

Σχετικά με τις ζωοτροφές είναι χαρακτηριστικό ότι το καλαμπόκι από 22 λεπτά που το αγόραζαν πέρυσι τέτοια εποχή, φέτος ανάλογα με τον τρόπο πληρωμής το προμηθεύονται από 34 έως και 40 λεπτά. 

Όσον αφορά στο αγροτικό ρεύμα, όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γ. Γκουρομπίνος, «οι λογαριασμοί είναι διπλάσιοι από πέρυσι, ενώ σαν Ομοσπονδία έχουμε προτείνει, για να βρεθεί λύση, να ενισχυθούμε, ώστε να τοποθετήσουμε ένα μικρό φωτοβολταϊκό στις κτηνοτροφικές μας μονάδες. 

Δυστυχώς η Κυβέρνηση κλείνει το μάτι σε μεγάλες εταιρείες για τη δημιουργία μεγάλων φωτοβολταϊκών πάρκων, τα οποία απειλούν με αφανισμό την κτηνοτροφία, αλλά δεν δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μια αντίστοιχη δική μας επένδυση». 

Τέλος, με αφορμή τη νέα ΚΑΠ οι κτηνοτρόφοι δηλώνουν μη ενημερωμένοι για όλα αυτά που έρχονται, αλλά τονίζουν ότι «οι εξελίξεις σίγουρα θα είναι δυσοίωνες».


Σχόλια